Αγωνιστικό Ford Focus με μοτέρ 850 ίππων από το Nissan GT-R! (+video)

Με 850 άλογα από τον κινητήρα του Nissan GT-R, το πρωτότυπο αυτό αγωνιστικό Ford Focus πάει για τη νίκη στο Pikes Peak.
Παρότι δεν του φαίνεται, αυτό το αγωνιστικό για τη φημισμένη ανάβαση του Pikes Peak, είναι βασισμένο πάνω στο Ford Focus, φέρει βελτιωμένο κινητήρα 850 ίππων από το Nissan GT-R και διαθέτει μια άκρως επιθετική εμφάνιση.

Στο κέντρο του αμαξώματος έχει τοποθετηθεί μια βελτιωμένη
βελτιωμένη έκδοση του twin-turbo κινητήρα του Nissan GT-R.
Στη φημισμένη ανάβαση του Pikes Peak που θα γίνει στις 26 Ιουνίου στις Η.Π.Α., ο Αυστραλός Tony Quinn και ιδιοκτήτης της σειράς αγώνων Australian GT, θα συμμετάσχει με ένα custom αγωνιστικό μοντέλο, που στοχεύει ακόμη και στη νίκη της κατηγορίας του.

Το αμάξωμα είναι όλο φτιαγμένο από την αρχή, με βάση τις
ειδικές αεροδυναμικές βελτιώσεις που απαιτεί το Pikes Peak.
Το αγωνιστικό αυτοκίνητο βασίζεται πάνω στο Ford Focus, ωστόσο σε σχέση με το γνωστό μας μοντέλο λίγα είναι αυτά που το συνδέουν, αφού για παράδειγμα έχει σωληνωτό πλαίσιο, πάνω στο οποίο «κουμπώνουν» τα ανθρακονημάτινα πάνελ του εντελώς διαφορετικού αμαξώματός του.

Έπειτα, ο κινητήρας του είναι ο κορυφαίος VR38DETT twin-turbo βενζινοκινητήρας των 3,8 λίτρων του Nissan GT-R, ο οποίος ύστερα από μια σειρά αναβαθμίσεων έχει φθάσει στους 850 ίππους ισχύος και τα 976 Nm ροπής!

Όπως συμβαίνει σε όλα τα αγωνιστικά πρωτότυπα του Pikes Peak, έτσι και εδώ ο κινητήρας τοποθετείται στο κέντρο του αυτοκινήτου και πίσω από τον οδηγό, ώστε να βοηθήσει στην κατανομή του βάρους και παράλληλα, να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για την τοποθέτηση έξτρα αεροδυναμικών βοηθημάτων στο εμπρόσθιο τμήμα.

Όλη αυτή η ισχύς και ροπή στέλνεται μέσω 6τάχυτου σειριακό κιβωτίου εμπρός και στη συνέχεια μέσω μπλοκέ διαφορικού και στους πίσω τροχούς. Ειδικά για την αεροδυναμική, μια σειρά από αλλαγές και επεμβάσεις στο αμάξωμα, φροντίζουν ώστε να βελτιωθεί η αεροδυναμικά παραγόμενη κάθετη δύναμη, για να κρατιέται το αγωνιστικό στο δρόμο ακόμη και σε πολύ μεγάλες ταχύτητες.

Το τι θα κάνει το «τέρας» του Tony Quinn στο Pikes Peak θα το γνωρίζουμε σε λίγες ημέρες από σήμερα, μέχρι τότε όμως, εσείς μπορείτε να απολαύσετε τα video από τις δοκιμές του και τη συμμετοχή του σε άλλες αναβάσεις και αγώνες ανά τον κόσμο. 

Δείτε τα video του αγωνιστικού του Tony Quinn για την ανάβαση του Pikes Peak.


           

            
TAG