Επετειακό Ford GT ’66 Heritage για τα 50 χρόνια από την νίκη στο Λε Μαν

Μετά τις συλλεκτικές εκδόσεις 50th Anniversary των πιο γρήγορων μοντέλων της για την κατάκτηση των τριών πρώτων θέσεων στις 24 ώρες του Λε Μαν το 1966, η Ford παρουσιάζει το GT ’66 Heritage για να γιορτάσει εκ νέου την επιτυχία της.

Το νέο Ford GT ’66 Heritage έρχεται με μαύρο αμάξωμα είτε σε γυαλιστερό, είτε σε ματ φινίρισμα, το οποίο συνδυάζεται με γκρι ρίγες, αλλά και λευκά στρογγυλά πλαίσια με τον αριθμό «2», του αυτοκινήτου των Bruce McLaren και Chris Amon που ήταν ο νικητής του αγώνα.

Επιπλέον των παραπάνω, υπάρχει το περιμετρικό ανθρακονημάτινο πακέτο που χαρίζει μια ακόμη πιο σπορ εικόνα, αλλά και σφυρήλατες 20άρες ζάντες σε χρυσό χρώμα.

Αντίστοιχες αποχρώσεις διαθέτει και το εσωτερικό, με ματ μαύρες επενδύσεις, χρυσά paddles για την αλλαγή των ταχυτήτων και βάσεις στα προσκέφαλα των καθισμάτων, αλλά και special μπλε ζώνες, ίδιες με αυτές του αγωνιστικού του 1966.

Οι αλλαγές ολοκληρώνονται με τα ανθρακονημάτινα σπορ καθίσματα, που έχουν ταπετσαρία σε ακριβό δέρμα, αλλά και φυσικά με την απαραίτητη μεταλλική πλακέτα που αναγράφει τον αριθμό παραγωγής του αυτοκινήτου.

Το νέο Ford GT ’66 Heritage είναι διαθέσιμο μόνο για την παραγωγή του 2016 και μέχρι τα τέλη της χρονιάς. Θα κατασκευαστεί σε εξαιρετικά περιορισμένες μονάδες, χωρίς πάντως η Ford να ανακοινώνει τον ακριβή αριθμό τους.
TAG