Περισσότερο στυλ, πολυτέλεια και τεχνολογία για την ανανεωμένη Maserati Quattroporte

Περισσότερο στυλ και βελτιωμένη αεροδυναμική αποκτά η ανανεωμένη γενιά της Maserati Quattroporte.
Μετά από 3 χρόνια παρουσίας στις αγορές και πάνω από 24.000 πωλήσεις, η 6η γενιά της Maserati Quattroporte λαμβάνει την πρώτη της ανανέωση, με μικροαλλαγές κυρίως στην εμφάνισή της.

Η γκάμα των κινητήρων διατηρείται αναλλοίωτη με μοτέρ
υψηλού κυβισμού από 250 έως και 530 ίππους.
Εξωτερικά, η ανανεωμένη γενιά της 4πορτης Maserati έρχεται με έναν φρεσκαρισμένο εμπρόσθιο προφυλακτήρα, ο οποίος ξεχωρίζει για τα μαύρα ματ τμήματά του, ενώ υπάρχει μια νέα εμπρόσθια γρίλια με περισσότερο χρώμιο, επανασχεδιασμένες πλαϊνές «ποδιές» και καθρέπτες, αλλά και ελαφρώς αλλαγμένος πίσω προφυλακτήρας.

Στο εσωτερικό η Maserati τονίζει τον high-tech χαρακτήρα
του αυτοκινήτου, με νέα μεγάλη οθόνη αφής στην κονσόλα.
Στα νέα στοιχεία του πολυτελούς μοντέλου εντάσσεται και η ύπαρξη μια νέας, ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ενεργής γρίλιας εμπρός, η οποία φροντίζει ώστε να κλείνει όταν δεν απαιτείται η παροχή αέρα στον κινητήρα, βελτιώνοντας έτσι μαζί με τον αλλαγμένο προφυλακτήρα, κατά 10% την αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου.

Εσωτερικά, η καμπίνα αποκτά μια καινούργια, υψηλής ευκρίνειας οθόνη αφής μεγέθους 8,4 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, που συνδυάζεται με ένα αναβαθμισμένο σύστημα infotainment. Επανασχεδιασμένοι είναι και οι διακόπτες, ενώ υπάρχει και ένα νέο περιστροφικό χειριστήριο για το ηχοσύστημα πάνω στο τούνελ μεταξύ των καθισμάτων.

Στο πεδίο των κινητήρων, δεν αλλάζει τίποτα και έτσι η Quattroporte GTS έχει και πάλι με τον 3,8 λτ. Twin-Turbo V8 των 530 ίππων, ενώ συνεχίζουν ο 3λιτρος V6 βενζινοκινητήρας των 410 ίππων και ο 3λιτρος V6 diesel με 250 και 275 ίππους.

Αυτό που αλλάζει μόνο είναι η τελική ταχύτητα που είναι υψηλότερη σε όλες τις εκδόσεις, αφού η GTS αγγίζει τα 310 χλμ./ώρα, η «απλή» βενζινοκίνητη τα 286, ενώ οι δύο diesel έχουν νέα τελική 242 και 252 χλμ./ώρα. Τέλος, σε ορισμένες αγορές θα υπάρχει και μια έκδοση του V6 βενζινοκινητήρα με 350 ίππους.
TAG