Η νέα Mercedes S-Class Cabrio της Brabus είναι το ισχυρότερο 4θέσιο κάμπριο στον κόσμο!

Τρομαχτική δύναμη 850 ίππων και θηριώδη ροπή 1.450 Nm προσφέρει η νέα Brabus 850 6,0 BiTurbo Cabrio.
Η Brabus, ο γνωστός βελτιωτικός οίκος της Mercedes, αποκάλυψε σήμερα κατά τη διάρκεια του αγώνα των 24 Ωρών του Λε Μαν, τη νέα βελτιωμένη Mercedes-AMG S63 Cabrio με τρομαχτική δύναμη 850 ίππων!

Το body kit από ανθρακονήματα και η χαμηλωμένη ανάρτηση,
βελτιώνουν και αισθητικά το 4θέσιο κάμπριο της Brabus.
Η νέα βελτιωμένη Mercedes S-Class Cabrio ή Brabus 850 6,0 BiTurbo Cabrio όπως ονομάζεται, έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τη γνωστή εταιρεία λιπαντικών Motul και αρχικά, ξεχωρίζει με το total-μαύρο look της, που συνδυάζεται με 21 ιντσών μαύρες σφυρήλατες ζάντες, body kit από ανθρακονήματα, χαμηλότερη κατά 15 χλστ. σπορ ανάρτηση, αλλά και μια σειρά από βελτιώσεις και στην καμπίνα.

Ύστερα από αρκετές βελτιώσεις, ο V8 κινητήρας της Mercedes
έχει αυξήσει κατά 265 άλογα την ισχύ και 550 Nm τη ροπή.
Ωστόσο, όλο το ενδιαφέρον βρίσκεται κάτω από το καπό, εκεί όπου οι μηχανικοί της Brabus έχουν κάνει τα... μαγικά τους, για να βγάλουν ακόμα περισσότερα σε δύναμη και ροπή από τον κορυφαίο Twin-Turbo V8 βενζινοκινητήρα των 5,5 λίτρων της Mercedes-AMG.

Το εσωτερικό αποκτά ακόμη πιο σπορτίφ εικόνα, συνδυάζοντάς
τη βέβαια με την απαράμιλλη πολυτέλεια της S-Class Cabrio.
Ανάμεσα στις αλλαγές περιλαμβάνεται η αντικατάσταση των δύο τουρμπίνων με νέες, μεγαλύτερες της Brabus, η προσθήκη πιο σπορ εξαγωγής και νέων εξατμίσεων, ο βελτιωμένος καταλύτης, αλλά και τα νέα, 75 χλστ. downpipe. Παράλληλα, οι μηχανικοί της Brabus έχουν αυξήσει και τη χωρητικότητα του μοτέρ, φθάνοντάς το στα 6,0 λίτρα.

Ύστερα από όλα αυτά, η απόδοση του κινητήρα της Mercedes-AMG έχει αυξηθεί στα εκπληκτικά 850 άλογα (από 585 εργοστασιακά), με τη ροπή να βρίσκεται σε θηριώδη επίπεδα (1.450 Nm από 900). Μάλιστα, η Brabus έχει τοποθετήσει και ένα ειδικό λογισμικό, το οποίο σε «ήπιους» ρυθμούς οδήγησης περιορίζει τη ροπή στα 1.150 Nm, για να μπορεί κανείς να οδηγήσει νορμάλ την 850 Cabrio.

Όλη αυτή η δύναμη και ροπή περνούν και στους 4 τροχούς του αυτοκινήτου μέσω 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων με paddles στο τιμόνι, αλλά και το γνωστό σύστημα τετρακίνησης 4MATIC της Mercedes.

Όσον αφορά τέλος στις επιδόσεις, για το 0-100 χλμ./ώρα η νέα Brabus 850 6,0 BiTurbo Cabrio απαιτεί μόνο 3,4 δευτερόλεπτα (από 3,9 εργοστασιακά), ενώ το 0-200 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 9,4 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 350 χλμ./ώρα.
TAG