Με αγωνιστικές καταβολές το νέο Mini John Cooper Works Challenge

Έτοιμο για την πίστα είναι το νέο κορυφαίο Mini Johhn Cooper Works Challenge, που θα κατασκευαστεί σε μόνο 100 μονάδες.
H Mini παρουσίασε μια νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής του κορυφαίου John Cooper Works, η οποία αντλεί την έμπνευσή της από το Mini του Πρωταθλήματος Mini Challenge που διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2002 στη Μεγάλη Βρετανία.

Το νέο Mini John Cooper Works Challenge έχει αγωνιστικές
επεμβάσεις στην ανάρτηση, την εμφάνιση και τους τροχούς.
Το νέο Mini John Cooper Works Challenge διαθέτει τον ίδιο 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα των 231 ίππων του νορμάλ John Cooper Works, όμως έχει λάβει μια σειρά από επεμβάσεις στην ανάρτηση, τα φρένα και τα ελαστικά, αποκτώντας μια πιο «πιστάδικη» οδική συμπεριφορά.

Πιο πολυτελή υλικά για το εσωτερικό. Ο αριθμός κατασκευής
του κάθε μοντέλου αναγράφεται μπροστά από το συνοδηγό.
Έτσι, η ανάρτησή του είναι η ίδια ρυθμιζόμενη αγωνιστική Nitron NTR R1 με το αγωνιστικό Cooper, που ρυθμίζεται σε ύψος και απόσβεση. Επίσης, η ρύθμισή της έχει γίνει από τους ίδιους υπεύθυνους του αγωνιστικού Mini, οι οποίοι έχουν αλλάξει τη γεωμετρία της για να προσφέρει ακόμη πιο ημι-αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Νέο επίσης και πολύ σημαντικό στοιχείο του Challenge αποτελεί και η ύπαρξη ενός μπλοκέ διαφορικού της Quaife στον εμπρός άξονα, που λειτουργεί μαζί με το DSC και το σύστημα Performance Control για να μεγιστοποιήσει την πρόσφυση.

Αισθητικά, το νέο Mini John Cooper Works Challenge έρχεται με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα εμπρός για καλύτερη ψύξη του κινητήρα, νέα πίσω αεροτομή και διευρυμένους θόλους τροχών. Οι ζάντες 17 ιντσών είναι πιο ελαφριές από κάθε άλλη φορά παίζοντας το ρόλο τους και στα οδικά χαρακτηριστικά, ενώ συνδυάζονται με ελαστικά μεγέθους 215/45 Pilot Sport Cup 2s της Michelin.

Στο πεδίο των επιδόσεων, παρά το έξτρα βάρος της έκδοσης (+15 κιλά και 1.215 κιλά συνολικά), το Mini John Cooper Works Challenge διατηρεί το 0-100 χλμ./ώρα στα 6,3 δλ., με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 246 χλμ./ώρα.

Το νέο top Mini θα παρουσιαστεί επίσημα από την βρετανική εταιρεία στο επικείμενο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood. Θα κατασκευαστούν μόνο 100 κομμάτια και αποκλειστικά για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας.
TAG