Αποκάλυψη του ένα και μοναδικού Pagani Zonda MD 5 χρόνια μετά το τέλος της παραγωγής του!

Μπορεί το Zonda, το υπεραυτοκίνητο που έκανε γνωστή την Pagani παγκοσμίως, να έχει ολοκληρώσει την παραγωγή του από το 2011 δίνοντας τη σκυτάλη στη Huayra, όμως η ιταλική εταιρεία αποκάλυψε το ένα και μοναδικό Zonda MD, που κατασκευάστηκε ύστερα από απαίτηση ενός φανατικού αγοραστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, το «MD» στην ονομασία του μοναδικού αυτού Zonda προέρχεται από τα αρχικά του ονόματος του νέου του ιδιοκτήτη.

Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει με το πλήρως ανθρακονημάτινο αμάξωμά του, που καλύπτεται από μια ειδική μπλε βαφή, ενώ έχει προστεθεί και μια τεραστίων διαστάσεων πίσω αεροτομή. Στο αμάξωμα του Zonda MD διακρίνονται και οι μαύροι ματ τροχοί με επίσης μαύρες δαγκάνες φρένων, αλλά και η έξτρα εισαγωγή αέρα στην οροφή.

Αρκετές είναι οι πινελιές προσωπικού γούστου στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, εκεί όπου διακρίνουμε τις βαμμένες σε μπλε χρώμα επιφάνειες από ανθρακονήματα, οι οποίες συνδυάζονται με γκρι αλκαντάρα και καφέ δέρμα. Εντύπωση προκαλεί και το ξύλινο τιμόνι.

Στο πεδίο του κινητήρα, κάτω από το καπό του μοναδικού αυτού δημιουργήματος της Pagani βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός V12 7,3 λίτρων βενζινοκινητήρα της Mercedes-AMG, ο οποίο προσφέρει 760 άλογα ισχύος. Συνδυάζεται δε με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, μια επιλογή που αναδεικνύει και τον οδηγικό χαρακτήρα του νέου του ιδιοκτήτη.

TAG