Βελτιωμένο VW Touareg diesel με 310 άλογα

Η γερμανική Wimmer παρουσιάζει τη δική της βελτιωτική πρόταση για το VW Touareg με τον 3λιτρο TDI των 204 ίππων, που αποκτά 50% παραπάνω δύναμη και πιο σπορ εμφάνιση, ανάρτηση και εξάτμιση.

Αρχικά και στο πεδίο του κινητήρα, η Wimmer ύστερα από επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου καταφέρνει να αυξήσει την ισχύ του V6 TDI της VW από τα 204 στα 310 άλογα, ενώ η ροπή ανεβαίνει από τα 450 Nm στα 600 Nm.

Μαζί με τη νέα βελτίωση του κινητήρα, η γερμανική εταιρεία προσθέτει στο Touareg μαύρες ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών της BBS, μαζί με ρυθμιζόμενη αγωνιστική ανάρτηση της KW. Βελτίωση έχουμε και στην εξάτμιση, με την Wimmer να ετοιμάζει ένα νέο σύστημα που έχει εξελιχθεί in-house.

Προς το παρόν η Wimmer δεν ανακοινώνει νούμερα επιδόσεων για το Touareg, ωστόσο είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει βελτίωση σε σχέση με το εργοστασιακό 0-100 χλμ./ώρα των 8,7 δλ.

Για αυτούς πάντως που τα 310 άλογα τους φαίνονται πολλά, η εταιρεία προσφέρει και επιλογή για αναβάθμιση του 3λιτρου TDI πετρελαιοκινητήρα στα 240 άλογα ισχύος με ροπή 525 Nm.
TAG