Η VW ετοιμάζει το μικρότερο GTI στην ιστορία!

Από το 1976 μέχρι σήμερα ο όρος «GTI» ακολουθεί τις πιο γρήγορες κατασκευές της VW και πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, η VW ετοιμάζει το μικρότερο μοντέλο του είδους, που θα είναι βασισμένο στο μίνι up!.

Το νέο up! GTI θα είναι η πιο γρήγορη έκδοση του μίνι γερμανικού μοντέλου, μέσω της οποίας η VW θα τεθεί αντιμέτωπη με μοντέλα όπως το Abarth595.

Στο πεδίο του κινητήρα, κάτω από το καπό του νέου VW up! GTI θα βρεθεί η ισχυρότερη έκδοση των 115 ίππων του 1,0 λίτρων TSI βενζινοκινητήρα της εταιρείας, ο οποίος θα επιτρέψει σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος του αμαξώματος (1 τόνο), την επίτευξη του 0-100 χλμ./ώρα σε 8,0 δλ.

Τα κιβώτια με τα οποία θα συνδυαστεί ο νέος κινητήρας θα είναι ένα 6τάχυτο μηχανικό ή το 7άρι αυτόματο, διπλού συμπλέκτη DSG. Αναμένουμε επίσης μια πιο σπορ ρύθμιση στην ανάρτηση, ενισχυμένα φρένα, αλλά και γενικότερα μια πιο σπορ οδηγική αίσθηση.

Αλλαγές θα έχουμε και στην εμφάνιση του up! με νέους προφυλακτήρες, διπλές εξατμίσεις, τροχούς μεγέθους 205/40 με 16 ιντσών ζάντες, αλλά και περιμετρικά σπόιλερ. Φυσικά, το νέο πιο γρήγορο VW up! θα είναι διαθέσιμο τόσο σε 3θυρη, όσο και σε 5θυρη έκδοση.

Πηγή: Autocar
TAG