Σε μόλις 8 μονάδες η επετειακή Aston Martin V12 Vantage S Spitfire 80

Γιορτάζοντας τα 80 χρόνια από την πρώτη πτήση του θρυλικού αεροπλάνου Spitfire, η Aston Martin Cambridge παρουσιάζει την επετειακή έκδοση Spitfire 80 της V12 Vantage S, η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 8 μονάδες.

Η νέα έκδοση της V12 Vantage ξεχωρίζει με το σπέσιαλ εξωτερικό της χρωματισμό Duxford Green, το όνομα του οποίου προέρχεται από την πρώτη μοίρα των Spitfire στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Επίσης, ξεχωρίζουν οι κίτρινες λεπτομέρειες στη γρίλια, τα πλαϊνά, το πίσω τμήμα και τα φρένα, που προσομοιώνουν αυτές που είχαν τα φτερά των αεροσκαφών.

Υπάρχουν επιπλέον ειδικές επενδύσεις που έχουν κατασκευαστεί από την Εταιρεία Αναπαλαίωσης Αεροσκαφών της Μεγ. Βρετανίας, ενώ στο εσωτερικό προσφέρεται περισσότερη πολυτέλεια με καφέ δέρματα, επενδύσεις από αλκαντάρα και ανθρακονήματα. Ξεχωρίζουν στα προσκέφαλα τα ραμμένα Spitfire αεροσκάφη, αλλά και οι εντολές «Release» στα πλαϊνά, που προέρχονται επίσης από τα βρετανικά αεροπλάνα.

Στο πεδίο του κινητήρα, η επετειακή Vantage S διατηρεί τον ατμοσφαιρικό 5,9 λίτρων V12 της Aston Martin με 565 άλογα, που προσφέρει 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δλ. Η τιμή της έχει οριστεί στις 180.000 λίρες Αγγλίας (218.000 ευρώ), ενώ οι 8 νέοι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα τα παραλάβουν στο Μουσείο Πολέμου του Duxford στη Μεγ. Βρετανία σε μια ειδική τελετή. Μέρος τον χρημάτων θα διατεθούν για καλό σκοπό στο Φιλανθρωπικό Ταμείο της RAF (βρετανική πολεμική αεροπορία). 
TAG