Μια και μοναδική Ford «Ole Yeller» Mustang με 526 άλογα και στήσιμο για χρήση σε πίστα (+video)

Η Ford παρουσίασε σήμερα τη μοναδική Ford «Ole Yeller» Mustang, που βασίζεται πάνω στην Shelby GT350 Mustang και έχει εμπνευστεί από το πιο γρήγορο αεροσκάφος P-51D Mustang που πέταξε ποτέ!

Η νέα Ford «Ole Yeller» Mustang θα τεθεί σε δημοπρασία κατά τη διάρκεια του φιλανθρωπικού event Gatherings of Eagles, που θα πραγματοποιηθεί στο Oshkosh του Wisconsin στις Η.Π.Α. στις 28 Ιουλίου, με τα λεφτά που θα συγκεντρωθούν να πηγαίνουν στα προγράμματα νεανικής επιμόρφωσης της Ένωσης Ερευνητικών Αεροσκαφών των Η.Π.Α. (ΕΑΑ).

Σύμφωνα και με την ονομασία της, η μοναδική αυτή Mustang τιμά το αεροσκάφος P-51D Mustang με την ονομασία «Ole Yeller», το οποίο κρατά το ρεκόρ διάσχισης των Η.Π.Α. με χρόνο 5 ώρες και 20 λεπτά, από αεροπλάνο με μονό έλικα.

Ως εκ τούτου, η Ford βάφει αυτή τη Mustang στο χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα του αεροσκάφους, προσθέτοντας μαύρες ρίγες και πράσινες λεπτομέρειες. Η ονομασία «Ole Yeller» φιλοξενείται στους πίσω ώμους της Mustang, ενώ ξεχωρίζει και η τεράστια πίσω αεροτομή. Η τελική πινελιά δίνεται με τα πράσινα νέον φώτα στο δάπεδο του αυτοκινήτου.

Περνώντας στο εσωτερικό, εκεί συναντούμε και πάλι επενδύσεις σε μαύρο και κίτρινο χρώμα, μαζί με αναγραφή του «Ole Yeller» στα πλαϊνά των θυρών, αλλά και νέες επενδύσεις στο ταμπλό. Στην όλη σπορ εικόνα συμβάλουν και τα πολύ όμορφα καθίσματα της Recaro.

Στο χώρο του κινητήρα, βρίσκουμε τον V8 των 5,2 λίτρων της Shelby GT350 Mustang με 526 άλογα ισχύος και 582 Nm ροπής. Το κιβώτιο είναι ένα 6άρι μηχανικό το οποίο φροντίζει να στέλνεται στους πίσω τροχούς της Mustang όλη αυτή η δύναμη, ενώ η ανάρτηση έχει δεχτεί περαιτέρω βελτιώσεις ώστε, σύμφωνα με τη Ford, να δημιουργηθεί η πιο «πιστάδικη» Mustang όλων των εποχών.

Η Ford έχει κατασκευάσει σε ένα και μόνο αυτοκίνητο την «Ole Yeller» Mustang. Το ποιος θα είναι ο νέος της ιδιοκτήτης και πόσο θα την πληρώσει θα το μάθουμε μετά τη δημοπρασία της 28ης Ιουλίου.

Δείτε το video της μοναδικής αυτής Mustang.

        
TAG