Η νέα Lotus Elise Race 250 είναι η γρηγορότερη αγωνιστική εργοστασιακή Elise

Τη γρηγορότερη Elise για την πίστα εξέλιξε η Lotus και τη διαθέτει για συμμετοχή σε οποιοδήποτε αγώνα ανά τον κόσμο.
Έχοντας 246 ίππους, βάρος κάτω από 900 κιλά και αγωνιστικό στήσιμο, η νέα Lotus Elise Race 250 είναι η νέα πρόταση που προορίζεται μόνο για την πίστα της βρετανικής φίρμας.

Το αμάξωμα της Elise Race 250 έχει λάβει όλες τις
απαραίτητες ενισχύσεις για χρήση σε πίστα.
Σύμφωνα μάλιστα με τη Lotus, η νέα Elise Race 250 είναι γρηγορότερη κατά μισό δευτερόλεπτο/γύρο στην πίστα της εταιρείας στο Χέδελ της Μεγάλης Βρετανίας από την Elise Cup 220 R, όντας έτσι η γρηγορότερη εργοστασιακή αγωνιστική Elise στην ιστορία.

Στα χαρακτηριστικά της, ξεχωρίζει αρχικά ο 1.800άρης 4κύλινδρος κινητήρας της Elise, ο οποίος προέρχεται από την Elise Cup 250 και διαθέτει ισχύ 246 ίππων, με ροπή 250 Nm (μεταξύ 3.500 και 5.500 στροφές).

Παράλληλα, η Lotus έχει προβεί και σε μια σειρά από μέτρα μείωσης του βάρους της Elise Race 250 με αποτέλεσμα το σασί να ζυγίζει μόλις 150 κιλά, ενώ συνολικά το βάρος του αυτοκινήτου είναι κάτω από 900 κιλά.

Η Lotus έχει κάνει πολύ δουλειά στο πεδίο του βάρους,
με το αυτοκίνητο να ζυγίζει τελικά κάτω από 900 κιλά.
Για τους ίδιους λόγους μείωσης του βάρους, ακόμη και τα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα έχουν αντικατασταθεί από ειδικά συνθετικά ελαφριά πάνελ, ενώ το αυτοκίνητο έχει λάβει όλο το απαραίτητο set-up (ρυθμιζόμενη ανάρτηση, ενισχυμένα φρένα, ειδικά ελαστικά κ.λπ.) για χρήση σε πίστα.

Αρκετή δουλειά έχει γίνει και στο πεδίο της αεροδυναμικής, με τη Lotus να ετοιμάζει ένα πλήρες πακέτο με εμπρόσθιο σπόιλερ, πίσω διαχύτη και μεγάλη αεροτομή, αλλά και νέες πλαϊνές προσθήκες.

Στο εσωτερικό, η Lotus έχει προσθέσει αγωνιστικό carbon κάθισμα οδηγού με ζώνη ασφαλείας 6 σημείων, πολυκαρβονικό πίσω τζάμι, αλλά και αφαιρούμενο τιμόνι.

Ως προς το κόστος τέλος, στη Μεγάλη Βρετανία η νέα Lotus Elise Race 250 κοστίζει 53.500 λίρες (63.900 ευρώ), όντας έτοιμη για να συμμετάσχει σε μια σειρά από αγώνες και Πρωταθλήματα ανά τον κόσμο.
TAG