Η McLaren αναβιώνει τη θρυλική McLaren F1!

Μετά από 17 χρόνια η McLaren θα παρουσιάσει τον σύγχρονο διάδοχο της κορυφαίας McLaren F1 του παρελθόντος.
H McLaren έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσει το σχέδιο κατασκευής του νέου υπεραυτοκινήτου της μάρκας, που θα αναβιώσει τη θρυλική McLaren F1 και θα κοστίζει σχεδόν τα διπλάσια από την τωρινή κορυφαία McLaren P1.

Το εσωτερικό της νέας κορυφαίας McLaren, θα είναι 3θέσιο
όπως αυτό της F1, με διαφορετική όμως διάταξη καθισμάτων.
Το 2018 θα μπει στην παραγωγή το νέο top μοντέλο, το οποίο θα αποτελέσει project του τμήματος McLaren Special Operations της εταιρείας και το οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία, θα κατασκευαστεί σε πολύ περιορισμένο αριθμό μονάδων.

Ήδη στα κεντρικά της McLaren το νέο μοντέλο αναφέρεται ως «υπέρ-GT», για να τονιστεί ότι θα συνδυάζει τις εκρηκτικές επιδόσεις ενός υπεραυτοκινήτου, με την πολυτέλεια των κορυφαίων GT μοντέλων.

Η διάδοχος της McLaren F1 θα κατασκευαστεί σε πολύ λίγα
κομμάτια. Η F1 είχε παραχθεί σε μόλις 69 μονάδες.
Μάλιστα, για να δημιουργήσουν μια ακόμη πιο στενή σχέση με τη McLaren F1 του παρελθόντος, οι άνθρωποι της βρετανικής μάρκας αναμένεται να του προσδώσουν ένα 3θέσιο εσωτερικό, με διαφορετική διάταξη από το 1+2 της πρώτης McLaren F1.

Η δύναμη του νέου μοντέλου θα έρθει από μια βελτιωμένη έκδοση του 3,8 λίτρων twin-turbo βενζινοκινητήρα V8 της McLaren, ο οποίος θα προσφέρει δύναμη που θα ξεπερνά τους 700 ίππους. Οι επιδόσεις αναμένονται φυσικά να είναι καταιγιστικές, με τελική ταχύτητα που θα ξεπερνά τα 320 χλμ./ώρα.

Περισσότερα για το νέο υπερόπλο της McLaren θα γνωρίζουμε μέσα στο επόμενο διάστημα, όταν δούμε και τα πρώτα πρωτότυπα να πραγματοποιούν τις δοκιμές τους στο δρόμο.

Πηγή: Autocar
TAG