Η McLaren αποχαιρετά την κορυφαία P1 με τη μία και μοναδική MSO P1 Carbon Edition

Όπως σας έχουμε ξαναγράψει, η McLaren P1 έχει ολοκληρώσει την παραγωγή της, αφού και οι 375 P1 που κατασκευάστηκαν έχουν οδηγηθεί στους ιδιοκτήτες τους, με τη βρετανική φίρμα να αποχαιρετά το κορυφαίο της supercar, παρουσιάζοντας στη Γενεύη μια από τις πιο μοναδικές τελευταίες P1.

Η McLaren P1 της Γενεύης έχει εξελιχθεί από το τμήμα βελτίωσης McLaren Special Operations (MSO) και ξεχωρίζει για τα ανθρακονήματα που έχουν χρησιμοποιηθεί στο χειροποίητο αμάξωμά της, αλλά και για το ειδικό μπλε χρώμα της, σε αντίθεση με τους μαύρους τροχούς.

Η MSO έχει επέμβει και στην εξάτμιση, η οποία διαθέτει ένα περίγραμμα από πραγματικό χρυσό, στα πρότυπα της θρυλικής McLaren F1, ενώ το εσωτερικό φέρει επίσης ανθρακονήματα, αλκαντάρα και μπλε ραφές,

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η MSO McLaren P1 της Γενεύης είναι η πρώτη P1 με ανθρακονημάτινο αμάξωμα που βρίσκεται ενώπιον κοινού. Μετά το τέλος της έκθεσης, το αυτοκίνητο θα επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος υπολογίζεται ότι έχει ξοδέψει περί τα 180.000 ευρώ μόνο για τις βελτιώσεις της MSO.

Θυμίζουμε τέλος, ότι McLaren P1 διαθέτει ένα εκρηκτικό υβριδικό σύστημα κίνησης, που συνδυάζει έναν 3,8 λτ. V8 βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τελική ισχύ 916 ίππων και μέγιστη ροπή 900 Nm. Τα νούμερα των επιταχύνσεων ζαλίζουν, αφού το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε μόλις 2,8 δλ., το 0-200 χλμ./ώρα σε 6,8 δλ. και το 0-300 χλμ./ώρα σε 16,5 δλ. Η τελική ταχύτητα φθάνει τα 350 χλμ./ώρα.
TAG