Το νέο SUV της Skoda έρχεται με 7 θέσεις και 5 turbo κινητήρες (+video)

Με μακρύ αμάξωμα και 7θέσιο εσωτερικό θα παρουσιαστεί το νέο Skoda Kodiaq μέσα στον Αύγουστο.
Η Skoda ετοιμάζει το νέο της SUV με την ονομασία «Kodiaq» και πλέον, δίνει στην δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για τους κινητήρες του, τα συστήματα μετάδοσής του, αλλά και για τις διαστάσεις και το εσωτερικό του.

Το Skoda Kodiaq θα διατεθεί με εκδόσεις με κίνηση
στους δύο ή και στους τέσσερις τροχούς.
Το νέο Kodiaq είναι μεγαλύτερο από αυτό που περιμέναμε, αφού η Skoda αποκάλυψε ότι το μήκος του θα φτάσει τα 4,7 μέτρα, τοποθετώντας το ανάμεσα στα μεσαία και τα μεγάλα SUV. Εξ ου και στο εσωτερικό του, το νέο μοντέλο θα μπορεί να παραγγελθεί και με 3 σειρές καθισμάτων σε 7θέσια διάταξη.

Η γκάμα των κινητήρων θα έχει 3 turbo βενζινοκινητήρες TSI
και 2 turbodiesel TDI, με μηχανικό ή αυτόματο DSG κιβώτιο.
Στο πεδίο των κινητήρων, η Skoda θα προσφέρει το Kodiaq με 5 διαφορετικά μοτέρ TSI (βενζίνη) και TDI (diesel), με πιο ισχυρή έκδοση βενζίνης τον 2λιτρο TSI ΤΩΝ 180 ίππων. Στα κιβώτια, στάνταρ θα είναι ένα 6τάχυτο μηχανικό, ενώ θα υπάρχει και το αυτόματο, διπλού συμπλέκτη DSG. Ανάλογα με την έκδοση, ο αγοραστής θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ κίνησης πίσω και τετρακίνησης.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, το νέο Kodiaq θα εφοδιαστεί με αρκετές γνωστές τεχνολογίες της VW, όπως το Dynamic Chassis Controle (DCC), με διάφορα set-up για την απόκριση του κινητήρα, το αυτόματο κιβώτιο, το τιμόνι, τα ενεργά αμορτισέρ κ.ο.κ.

Στο εσωτερικό του, θα υπάρχουν τα πιο προηγμένα συστήματα πολυμέσων του VW Group, με πλήρη συνδεσιμότητα, πλοήγηση και WiFi hotspot. Τέλος στοιχεία όμως η περιμετρική απεικόνιση μέσω καμερών, το αυτόματο φρενάρισμα με ενεργό cruise control και πολλά άλλα, αναμένεται να δώσουν το παρών και στο νέο Kodiaq.

Η επίσημη αποκάλυψη του νέου SUV της Skoda αναμένεται μέσα στον Αύγουστο. Στις αγορές, μεταξύ των οποίων και η ελληνική, θα έρθει μέχρι τα τέλη της φετινής χρονιάς.

Δείτε και το πρώτο video της Skoda από το Kodiaq με καμουφλαρισμένο αμάξωμα.

      
TAG