To υπεραυτοκίνητο Koenigsegg One:1 ετοιμάζεται για να καταρρίψει το ρεκόρ στο Νίρμπουργκρινγκ! (+video)

Με χρόνο 6 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα, η Porsche 918 Spyder κρατά γερά από το 2013 το ρεκόρ γύρου πίστας αυτοκινήτου παραγωγής στη φημισμένη πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, όμως πλέον, το Koenigsegg One:1 των 1.341 ίππων, ετοιμάζεται να το καταρρίψει.

Ήδη η σουηδική Koenigsegg πραγματοποιεί τις τελευταίες δοκιμές με τον επίσημο δοκιμαστή της Robert Serwanski στο Νίρμπουργκρινγκ, πριν δώσει το αυτοκίνητο σε κάποιον πιο ειδικό οδηγό στη γερμανική πίστα, για να καταρρίψει το ρεκόρ της 918 Spyder.

Ουσιαστικά, με βάση τα δεδομένα του One:1, το μόνο που απαιτείται κατά τις δοκιμές είναι η εύρεση του καλύτερου δυνατού σεταρίσματος, χωρίς καμία άλλη προσαρμογή – εκτός του απαραίτητου για λόγους ασφαλείας, roll cage στο εσωτερικό.

Προς το παρόν η Koenigsegg δεν αναφέρει το χρόνο για τον οποίο στοχεύει, όπως και για το εάν ο twin-turbo 5λιτρος V8 κινητήρας του One:1 θα είναι στην έκδοσή του που καίει αιθανόλη ή σε αυτή που καίει ενισχυμένη αμόλυβδη. Στη δεύτερη περίπτωση θυμίζουμε ότι η ισχύ του «περιορίζεται» στους 1.160 ίππους.

Σε κάθε περίπτωση εμείς, είμαστε εν αναμονή του πότε θα γίνει το τελικό τεστ, μέχρι τότε όμως, δείτε παρακάτω το video από τις πιο πρόσφατες δοκιμές του One:1 στο Νίρμπουργκρινγκ.

         
TAG