Πρώτη σε πωλήσεις παγκοσμίως η VW - Πτώση για την Toyota

Την πρώτη θέση των πωλήσεων του 6μήνου του 2016 πήρε η VW, σημειώνοντας μάλιστα αύξηση σε σχέση με το 2015.
Παρά τα σκάνδαλα για τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων της, η VW κατάφερε να κερδίσει το πρώτο 6μηνο της χρονιάς στις πωλήσεις από την Toyota, σημειώνοντας μάλιστα αύξηση σε σχέση με πέρσι.

Δεύτερη θέση στις παγκόσμιες πωλήσεις για την Toyota,
η οποία έκλεισε το 6μηνο με πτώση 0,6% σε σχέση με πέρσι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τους πρώτους 6 μήνες της φετινής χρονιάς το VW Group πούλησε 5,12 εκατομμύρια αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 1,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Την ίδια στιγμή, η Toyota έκλεισε το εξάμηνο στα 4,99 εκατομμύρια αυτοκίνητα με πτώση 0,6% σε σχέση με πέρσι, όντας έτσι στη δεύτερη θέση της φετινής χρονιάς. Την πρώτη τριάδα των πωλήσεων του 2016 έκλεισε η GM, η οποία σημείωσε πωλήσεις 4,76 εκατομμυρίων αυτοκινήτων, με μείωση 1,2% σε σχέση με το 2015.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η πτώση της Toyota οφείλεται από τη μια στο αναγκαστικό κλείσιμο των εργοστασίων της από 5 έως 10 ημέρες στα τέλη Απριλίου, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών που προέκυψαν από τους σεισμούς στο νησί Kyushu της Ιαπωνίας στα τέλη Μαρτίου, ενώ από την άλλη, στην πτώση των πωλήσεων του υβριδικού Prius.
TAG