Έρχεται με 310 άλογα το νέο Audi RS1!

Η Audi ετοιμάζει πυρετωδώς για το 2017 το νέο RS1, με 310 άλογα και εκρηκτικές επιδόσεις ( ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτό).
Η Audi έχει μεγάλα σχέδια για το A1, αφού σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μας έρχονται από τη Γαλλία, η γερμανική φίρμα θα παρουσιάσει το νέο μικρό πύραυλο RS1 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο του 2017.

Η Audi από το 2011 έχει στα σκαριά μια super γρήγορη έκδοση
του A1, όπως μας είχε δείξει με το πρωτότυπο A1 clubsport.
Το νέο Audi RS1 θα είναι το μικρότερο «RS» μοντέλο στη γκάμα της γερμανικής μάρκας και θα βασιστεί πάνω στο 5θυρο Audi A1 Sportback. Σχεδιαστικά, αναμένεται να έχει μια αρκετά δυναμική εμφάνιση, όχι όμως σε extreme μονοπάτια, όπως άλλωστε συνηθίζει η Audi στα RS μοντέλα της.

Στο πεδίο του κινητήρα, το νέο Audi RS1 θα έχει πιθανότατα την ισχυρότερη έκδοση του 2λιτρου TFSI κινητήρα βενζίνης της εταιρείας με 310 άλογα, που προέρχεται από το ανανεωμένο Audi S3, ενώ θα τη δούμε και στο νέο Audi SQ2 που ετοιμάζεται.

Στην περίπτωση του RS1 ο κινητήρας αυτός θα συνδυαστεί με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και με 7τάχυτο αυτόματο, διπλού συμπλέκτη, για να προσφέρει 0-100 χλμ./ώρα σε κάτω από 5,0 δευτερόλεπτα και τελική 250 χλμ./ώρα. Φυσικά, κατά τη συνήθη πρακτική της Audi, το αυτοκίνητο θα είναι τετρακίνητο.

Ως προς την τιμή τέλος, σε σχέση με τα 57.000 ευρώ που κοστίζει στην Ευρώπη το μεγαλύτερο Audi RS3, το νέο RS1 αναμένεται να έχει περί τα 42.000 ευρώ, όντας έτσι και το ακριβότερο μικρό Audi της ιστορίας.

Πηγή: Automoto
TAG