Έρχεται με 310 άλογα από το Audi S3 το νέο SQ2!

Με 2λιτρο TFSI βενζινοκινητήρα 310 ίππων θα έρθει την επόμενη χρονιά το νέο κορυφαίο Audi SQ2.
Πριν καν ξεκινήσει τη διάθεσή του στις αγορές, το νέο compact SUV Audi Q2 ετοιμάζεται να υποδεχτεί και τη νέα κορυφαία του έκδοση, η οποία θα βασιστεί πάνω στο Audi S3.

Το νέο Audi SQ2, εκτός από τον ισχυρότερο κινητήρα θα έχει
πιο σπορ ανάρτηση, φρένα και εξωτερική εμφάνιση.
Το Audi Q2 θα έρθει μέσα στο Φθινόπωρο για να αποτελέσει το μικρότερο SUV στη γκάμα της γερμανικής μάρκας. Και σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Stephan Knirsch, Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi, το νέο SUV θα αποκτήσει μια κορυφαία έκδοση SQ2, στα πρότυπα του S3.

Άλλωστε, το νέο Q2 και το A3 μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα, το πλαίσιο MQB της VW, κάτι που θα κάνει πιο εύκολη τη δημιουργία του νέου μοντέλου.

Στο πεδίο του κινητήρα, η Audi σχεδιάζει να τοποθετήσει στο SQ2 τον 2λιτρο TFSI βενζινοκινητήρα των 310 ίππων του S3, με ροπή 380 Nm (400 Nm στην έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο S Tronic). Ωστόσο, υπάρχουν σκέψεις τοποθέτησης και του 2,5λιτρου TFSI των Audi RS3/RSQ3 με 340 άλογα, που θα δημιουργήσει την ακόμη πιο top έκδοση RSQ2.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο Audi SQ2 αναμένεται να λανσαριστεί στα τέλη της επόμενης χρονιάς, ενώ αν πάρει τελικά το «πράσινο φως» για την παραγωγή και η RS έκδοσή του, τότε θα πρέπει να την περιμένουμε στα τέλη του 2018.

Πηγή: Autoexpress
TAG