Έκτακτο: Ακυρώθηκε το Ράλι Κίνας!

Το Ράλι Κίνας δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά, λόγω των καταιγίδων και πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή του αγώνα.
Η Διεθνής Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, η FIA, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι το Ράλι Κίνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω των προβλημάτων που προκάλεσαν οι πρόσφατες καταιγίδες και πλημμύρες στην περιοχή.

Το Ράλι Κίνας θα επέστρεφε στο WRC μετά από 17 χρόνια
και ήταν προγραμματισμένο να  διεξαχθεί στις 08-11/09.
Το Ράλι Κίνας ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί από τις 8 μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου στην περιοχή γύρω από το Πεκίνο, όντας ο 10ος αγώνας του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι από τους 14 του προγράμματος. Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά από το 1999, που ο εν λόγω αγώνας θα μετείχε στο WRC.

Όμως, οι πρόσφατες καταιγίδες και πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή όπου θα διεξαγόταν ο αγώνας, είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν οι ειδικές διαδρομές, με τους οργανωτές να μην προλαβαίνουν να τις επισκευάσουν μέχρι την προγραμματισμένη ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

Ύστερα μάλιστα και από επί τόπου εξέταση των διαδρομών από εκπροσώπους της FIA και του WRC, αποφασίστηκε από κοινού με τους οργανωτές του αγώνα να μην πραγματοποιηθεί το Ράλι Κίνας. Η FIA ανακοίνωσε επιπλέον ότι ο αγώνας δεν θα αντικατασταθεί από κάποιον άλλο, με το φετινό Πρωτάθλημα να αποτελείται μετά από αυτή την εξέλιξη, από 13 αγώνες.
TAG