Η Koenigsegg παρουσιάζει το σπέσιαλ Agera XS των 1.176 ίππων!

Το νέο Koenigsegg Agera XS αποτελεί μια νέα, ειδική και μοναδική έκδοση του υπέρ-αυτοκινήτου Agera RS.
Η σουηδική Koenigsegg θα παρουσιάσει στο Monterey της Καλιφόρνια στις Η.Π.Α. το ένα και μοναδικό Agera XS, το οποίο είναι και το πρώτο που ομολογκαρίστηκε για να κυκλοφορήσει στους δρόμους των Η.Π.Α.

Το εσωτερικό ντύνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε αλκαντάρα,
ενώ συνδυάζεται με γυμνά ανθρακονήματα στην κονσόλα.
Το νέο Agera XS βασίζεται πάνω στο υπέρ-αυτοκίνητο Agera RS της Koenigsegg, το οποίο ξεχωρίζει αρχικά με την ειδική πορτοκαλί εξωτερική του σχεδίαση, που φέρει επεξεργασία με διαμάντια, ώστε να δείχνει πιο φωτεινό.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του Agera XS αποτελεί η πίσω
carbon αεροτομή, που είναι η μεγαλύτερη σε Koenigsegg.
Παράλληλα, η Koenigsegg έχει τοποθετήσει στο Agera XS και μια νέα πίσω αεροτομή από ανθρακονήματα, που βελτιώνει την αεροδυναμική του αυτοκινήτου και κυρίως τη σταθερότητα στο πίσω τμήμα. Μάλιστα, η σουηδική εταιρεία τονίζει ότι η αεροτομή αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει τοποθετηθεί σε αυτοκίνητό της.

Αλλαγές έχουμε και στο εσωτερικό, εκεί όπου το νέο Koenigsegg Agera XS έρχεται με άφθονο μαύρο αλκαντάρα, που συνδυάζεται με πορτοκαλί ραφές, λογότυπα και λεπτομέρειες. Ξεχωρίζει επίσης και η κεντρική κονσόλα, που είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα.

Ως προς τον κινητήρα του, το νέο Agera XS διατηρεί τον 5λιτρο V8 twin-turbo βενζινοκινητήρα του Koenigsegg Agera RS, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ αποδίδει 1.176 ίππους ισχύος και 1.280 Nm ροπής, με 0-100 χλμ./ώρα μόλις σε 2,9 δευτερόλεπτα!

Το νέο Koenigsegg Agera XS θα βρίσκεται στο Monterey Car Week από τις 19 έως και τις 21 Αυγούστου. Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο θα παραδοθεί στον τυχερό ιδιοκτήτη του, ο οποίος και θα έχει όπως προείπαμε, το πρώτο Agera που θα κυκλοφορεί στις Η.Π.Α.
TAG