Η BMW δίνει ζωή στη μοναδική BMW 507 του Έλβις Πρίσλεϊ!

Ύστερα από πολλή δουλειά 2 ετών, η BMW κατάφερε να φέρει ξανά στη ζωή τη θρυλική 507 του «βασιλιά» Έλβις Πρίσλεϊ.
Μετά από αρκετή δουλειά 2 ετών, η BMW κατάφερε να αναπαλαιώσει πλήρως τη μια και μοναδική BMW 507 του Έλβις Πρίσλεϊ, την οποία και θα παρουσιάσει στις 21 Αυγούστου στα Καλλιστεία Αυτοκινήτου Concours d'Elegance στο Pebble Beach των Η.Π.Α.

Το τμήμα BMW Classic κατάφερε να κάνει την 507
σαν καινούργια, δίνοντάς της και το ορίτζιναλ χρώμα.
Η ιστορία του αυτοκινήτου με αριθμό σασί 70079 ξεκίνησε το 1957, όταν και χρησιμοποιήθηκε από τη BMW ως το αυτοκίνητο μέσω του οποίου παρουσιάστηκε η 507 στο κοινό της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 1957. Στη συνέχεια η εν λόγω 507 χρησιμοποιήθηκε από τον οδηγό αγώνων Hans Stuck, ώστε τελικά να καταλήξει σε έναν dealer της BMW στη Φρανκφούρτη.

Εξαιρετική η δουλειά που έκαναν οι μηχανικοί της BMW και
στο εσωτερικό, το οποίο απέκτησε όλα τα ορίτζιναλ κομμάτια.
Εκεί, το 1958 ο Έλβις όντας στον αμερικανικό στρατό, την είδε, την οδήγησε και τελικά την έκανε δική του. Το 1960 και με το τέλος της θητείας του στο στρατό, ο Έλβις αποφάσισε να πάρει μαζί του το αυτοκίνητο στις Η.Π.Α. και στη συνέχεια του άλλαξε τον V8 κινητήρα των 150 ίππων με έναν V8 από την Chevrolet. Επίσης, του άλλαξε και το χρώμα από λευκό σε κόκκινο, επειδή οι θαυμάστριές του συνήθιζαν να γράφουν πάνω στο αυτοκίνητο με το κόκκινο κραγιόν τους!

Με αλλαγμένο χρώμα, κινητήρα, αρκετή σκουριά και τμήματα
που έλειπαν παρέλαβε η BMW το αυτοκίνητο το 2014.
Το 1963 ο Έλβις πούλησε το αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια το 1968 κατέληξε στον Jack Castor, ένα αμερικανό συλλέκτη, ο οποίος για τα επόμενα 46 χρόνια επιδόθηκε στην εύρεση των ορίτζιναλ τμημάτων που έλειπαν (π.χ. για να μπει ο κινητήρας της Chevrolet, ο Έλβις είχε κόψει τμήματα από την ανάρτηση και το πλαίσιο), μέχρι που το 2014, το αυτοκίνητο επέστρεψε σε κακή κατάσταση (χωρίς κινητήρα και κιβώτιο, με αρκετή σκουριά, φθαρμένο εσωτερικό κ.λπ.) στα κεντρικά της BMW.

Εκεί και για τα επόμενα δύο χρόνια, η ομάδα του τμήματος κλασικών αυτοκινήτων της BMW δούλεψε λεπτομερώς για να επαναφέρει την 507 στην ορίτζιναλ κατάστασή της. Μέχρι και τα χερούλια των θυρών δημιουργήθηκαν ξανά μέσω 3D εκτυπωτή, ενώ αντικαταστάθηκε ο κινητήρας με τον εργοστασιακό 3,2 λτ. V8, το αμάξωμα βάφτηκε και στο αρχικό λευκό του χρώμα κ.λπ.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό και η BMW, γεμάτη περηφάνια, ετοιμάζεται να το παρουσιάσει ενώπιον του κοινού στο Concours dElegance του Pebble Beach.
TAG