Η Nissan και η Williams παρουσιάζουν το νέο πισωκίνητο ηλεκτρικό BladeGlider (+video)

Με ιδιαίτερο design και ηλεκτροκινητήρες 268 ίππων, το Nissan BladeGlider μας δείχνει το μέλλον των σπορ αυτοκινήτων.
Το BladeGlider είχε πρωτοπαρουσιαστεί το 2013 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο, ως η απτή απόδειξη της προσπάθειας της Nissan για τη δημιουργία ενός σπορ ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Σήμερα, με τη βοήθεια της Williams, η Nissan έρχεται πιο κοντά στην παραγωγή αυτού του μοντέλου, παρουσιάζοντας την νέα εκδοχή του με ηλεκτροκινητήρες 268 ίππων.

Οι δύο ηλεκτροκινητήρες κινούν κάθε έναν εκ των δύο πίσω
τροχών του BladeGlider, σε μια ηλεκτρική πισωκίνηση.
Το σύστημα κίνησης του BladeGlider έρχεται λοιπόν από τη Williams και ειδικότερα το τμήμα Advanced Engineering της βρετανικής φίρμας. Αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, κάθε ένας εκ των οποίων κινεί έναν εκ των δύο πίσω τροχών. Η συνδυαστική απόδοση αγγίζει τους 268 ίππους με ροπή 707 Nm.

Στο εσωτερικό οι 2 επιβάτες κάθονται σε ανεξάρτητα σπορ
καθίσματα πίσω από την κεντρική θέση οδήγησης.
Τα παραπάνω νούμερα σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος των 1.300 κιλών προσφέρουν στο Nissan BladeGlider τελική ταχύτητα 190 χλμ./ώρα και 0-100 χλμ./ώρα σε κάτω από 5,0 δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, χαρακτηριστικό στοιχείο του αυτοκινήτου που έρχεται σε συνέπεια και της περίεργης σχεδίασης του αμαξώματός του (στενό εμπρόσθιο μέρος, πιο πλατύ πίσω), είναι και ο έλεγχος του πίσω μέρους μέσω συστήματος torque vectoring και δυνατότητα επιλογής του οδηγού ενός ειδικού drift mode, για ατελείωτα παντηλίκια!

Το κόκπιτ έρχεται με αρκετές οθόνες πληροφόρησης, με τις
δύο ακριανές να προβάλουν αντί για καθρέπτες τα πλαϊνά.
Στα χαρακτηριστικά του πρωτότυπου παραμένει και η ιδιαίτερη διάταξη του εσωτερικού, με κεντρικά τοποθετημένο κάθισμα οδηγού και από πίσω του τα δύο καθίσματα για τους υπόλοιπους επιβάτες (κάτι σαν τη McLaren F1 του παρελθόντος).

Υπάρχει επίσης αγωνιστικό τιμόνι με ενσωματωμένη οθόνη, κάμερες αντί για καθρέπτες που προβάλουν το τι συμβαίνει στα πλάγια και πίσω του αμαξώματος, αλλά και πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω και πίσω.

Ως προς την παραγωγή του τέλος, η Nissan παρουσιάζει δύο BladeGlider στους Ολυμπιακούς του Ρίο που διεξάγονται αυτές τις ημέρες, με σκοπό να πάρει την άποψη του κοινού για το νέο της καινοτόμο ηλεκτρικό μοντέλο.

Δείτε το επίσημο βίντεο του Nissan BladeGlider.

         
TAG