Συλλέκτης μηνύει τη Ferrari γιατί δεν τον άφησε να αγοράσει τη LaFerrari Spider!

Για προσβολή της προσωπικότητάς του μηνύει τη Ferrari συλλέκτης, επειδή απορρίφθηκε η αίτηση αγοράς του για τη LaFerrari Spider.
Μήνυση κατά της Ferrari υπέβαλε ο Αμερικανός πρώην οδηγός αγώνων και συλλέκτης αυτοκινήτων Preston Henn, επειδή η ιταλική φίρμα απόρριψε την αίτησή του για να αποκτήσει μια από τις πολύ περιορισμένης παραγωγής, νέας LaFerrari Spider.

H νέα LaFerrari Spider έχει γίνει sold out, πριν ακόμη
ξεκινήσει η παραγωγή της στο Μαρανέλο.
Μπορεί η παραγωγή της νέας LaFerrari Spider να μην έχει ακόμη ξεκινήσει, όμως τα λίγα κομμάτια της που θα κατασκευάσει η Ferrari (υπολογίζεται να μην ξεπεράσουν τα 150) έχουν ήδη προ-πωληθεί, παρά την αναμενόμενα πολύ υψηλή τιμή της, που υπολογίζεται να κυμανθεί κάπου ανάμεσα στα 3 και 4 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Preston Henn από το Φορτ Λότερντεϊλ των Η.Π.Α. ήταν ένας από τους ενδιαφερόμενους, η αίτηση του οποίου όμως απορρίφθηκε από τη Ferrari, παρότι ο αμερικανός συλλέκτης αυτοκινήτων απευθύνθηκε απευθείας στον Πρόεδρο της Ferrari τον Σέρτζιο Μαρκιόνε στέλνοντάς του μάλιστα και μια επιταγή 1 εκατομμυρίου δολαρίων (!).

Ο κ. Henn, έχοντας μια μεγάλη ιστορία 60 ετών κατοχής ιστορικών μοντέλων της Ferrari, μεταξύ των οποίων και μια 275 GTB/C Speciale η οποία πιστεύεται ότι έχει αξία 100 εκατ. δολαρίων, δεν έμεινε όμως εκεί, αλλά αποφάσισε να καταθέσει μήνυση κατά της Ferrari γιατί δεν τον άφησε να αποκτήσει τη La Ferrari Spider.

Η νέα top κάμπριο Ferrari, αναμένεται να έχει μια τιμή
που θα βρεθεί ανάμεσα στα 3-4 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με το κείμενο της μήνυσης ο κ. Henn θεωρεί την απόφαση της Ferrari ως προσωπική δυσφήμηση, αφού, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η δημοσίευση της απόφασης ότι ο κ. Preston Henn δεν μπορεί να αποκτήσει την LaFerrari Spider βλάπτει την αξιοπιστία του και καθίσταται περιφρονητική και με ανυποληψία για την επαγγελματική του ενασχόληση μεταξύ των φίλων και των συνεργατών του»!

Η μήνυση του κ. Henn καταλήγει με τον αμερικανό να ζητά ως αποζημίωση 75.000 δολάρια και επίλυση όλων των διαφορών στον δικαστήριο! Είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε τι θα αποφασίσει το δικαστήριο και το τι θα κάνει η Ferrari εάν δικαιωθεί ο αμερικανός και κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους απορρίφθηκε η αίτησή του.
TAG