Επίσημο: Νέα BMW M5 με 600 άλογα και 0-100 σε 3,4 δευτερόλεπτα! (+video)

Η BMW αποκάλυψε επίσημα τη νέα γενιά της κορυφαίας M5, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία συνδυάζεται με την τετρακίνηση xDrive της γερμανικής εταιρείας, ενώ διαθέτει ένα πανίσχυρο μοτέρ 600 ίππων.

Η νέα M5 χρησιμοποιεί λοιπόν για την κίνησή της μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 4,4 λίτρων V8 biturbo κινητήρα της BMW, ο οποίος αποδίδει 600 άλογα ισχύος στις 5.600-6.700 σ.α.λ. και 750 Nm ροπής διαθέσιμα μόλις από τις 1.800 σ.α.λ.

Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται με ένα 8τάχυτο M Steptronic αυτόματο κιβώτιο (με mode Efficient, Sport και Sport Plus), ώστε μαζί και με την τετρακίνηση M xDrive να προσφέρει καταιγιστικές επιδόσεις: Έτσι, το 0-100 χλμ./ώρα θέλει μόνο 3,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα (305 χλμ./ώρα με το πακέτο M Driver που αφαιρεί τον περιοριστή).

H BMW προσφέρει στη M5 3 διαφορετικά set-up για το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης (DSC on, M Dynamic mode, DSC off), αλλά και 3 για την τετρακίνηση (4WD, 4WD Sport, 2WD), κάτι που σημαίνει ότι με το DSC off και επιλεγμένο το 2WD (πισωκίνηση), ο οδηγός μπορεί να απολαύσει άφθονη πλαγιολίσθηση.

Αρκετή δουλειά έχει γίνει και στην ανάρτηση, από ειδικούς της BMW και οδηγούς αγώνων, ώστε να συνδυαστεί απόλυτη πρόσφυση στην καθημερινή χρήση και δυναμισμός στην πίστα. Υπάρχουν και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ με M ρύθμιση και επιλογές Comfort, Sport και Sport Plus, αλλά και M υποβοήθηση τιμονιού.

Σε ό,τι αφορά στη σχεδίασή της, στο γνώριμο αμάξωμα της BMW Σειρά 5 η M5 προσθέτει πιο δυναμικούς προφυλακτήρες, πίσω διαχύτη και τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, M εμπρόσθιο καπό, πλαϊνές «ποδιές» και νέας σχεδίασης ζάντες 19 ή 20 ιντσών.

Αρκετή δουλειά έχει γίνει και στον τομέα του βάρους, ώστε με συνολικό βάρος 1.855 κιλών η νέα BMW M5 να είναι πιο ελαφριά κατά 90 κιλά σε σχέση με πριν. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα διάφορα τμήματα από CFRP (ίνες πλαστικού ενισχυμένες με ανθρακονήματα) όπως η οροφή και η εξάτμιση, αλλά και το αλουμινένιο καπό.

Στο εσωτερικό, η M5 αποκτά τα M Sport καθίσματα, πιο σπορ τιμόνι και πίνακα οργάνων, στάνταρ επενδύσεις από ακριβό δέρμα Merino, κόκκινο κουμπί για τη μίζα, αλλά και δύο κόκκινους διακόπτες (M1 και M2) δίπλα από τα paddles αλλαγής ταχυτήτων, όπου μπορούν να αποθηκευθούν δύο εξατομικευμένα set-up του κινητήρα, του κιβωτίου, του DSC, της τετρακίνησης και των αμορτισέρ.


Η BMW θα ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες για τη νέα M5 το Σεπτέμβριο, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται για την άνοιξη του 2018. Θα υπάρχει και η έκδοση M5 First Edition των φωτογραφιών μας βαμμένη σε ένα ειδικό κόκκινο χρώμα, η οποία θα παραχθεί σε μόνο 400 μονάδες.

       
TAG