Η νέα Σειρά 5 είναι η καλύτερη BMW της εποχής! (+videos)

H BMW αποκάλυψε την 7η γενιά της Σειρά 5, η οποία βασίζεται σε νέο πάτωμα, γεμίζει από τεχνολογία και γενικότερα, δείχνει σαν μια μικρότερη BMW Σειρά 7, με στόχο να αποτελέσει όχι την καλύτερη μεγάλη BMW, αλλά και το καλύτερο μοντέλο της γερμανικής μάρκας σήμερα.

Ξεκινώντας με το τεχνικό και μηχανικό υπόβαθρο της νέας «5άρας», η πλατφόρμα στην οποία χτίζεται είναι το νεότερο δάπεδο CLAR της Σειρά 7, η οποία εκτός από βελτιωμένη ακαμψία έρχεται για να μειώσει κατά 70 ολόκληρα κιλά το βάρος του αυτοκινήτου σε σχέση με πριν (-100 κιλά συνολικά).

Η ανάρτηση διατηρεί την αρχιτεκτονική των εμπρός διπλών ψαλιδιών και των πίσω πολλαπλών συνδέσμων, όμως φτιάχνεται ως επί το πλείστον από αλουμίνιο και έχει νέα γεωμετρία, που βελτιώνει περαιτέρω την άνεση και το κράτημα. Συνολικά, η BMW θα προσφέρει εκτός της στάνταρ ανάρτησης, την πιο σπορ, αλλά και αυτή με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

Στο πεδίο των κινητήρων, έχουμε με το ξεκίνημα 2 νέα turbo μοτέρ βενζίνης της σειράς TwinPower Turbo, τον 2λιτρο 4κύλινδρο των 252 ίππων της BMW 530i και τον 3λιτρο 6κύλινδρο της BMW 540i με 340 άλογα. Στο diesel υπάρχουν και εδώ 2 turbo μοτέρ στα 2,0 λίτρα (520d) και 3,0 λίτρα (530d) με 190 και 265 άλογα αντίστοιχα.

Από το Μάρτιο του 2017 θα προστεθούν στη γκάμα η έκδοση EfficientDynamics Edition με μέση κατανάλωση μόλις 3,9 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 102 γρ./χλμ. για την BMW 520d, η plug-in υβριδική 530e iPerformance των 252 ίππων (κατανάλωση 2,0 λτ./100 χλμ.), αλλά και η κορυφαία M550i xDrive με V8 κινητήρα 462 ίππων και 0-100 γρηγορότερο από την τωρινή M5 (4,0 δλ.)!

Όλες οι νέες BMW Σειρά 5 θα διατηρήσουν φυσικά την κίνησή τους στους πίσω τροχούς, με προαιρετική την τετρακίνηση xDrive, ενώ για πρώτη φορά στην «5άρα» θα έχουμε σύστημα παθητικής τετραδιεύθυνσης. Στα κιβώτια, εκτός της 520d που έχει 6άρι μηχανικό, όλες οι άλλες επιλογές έρχονται με στάνταρ το 8τάχυτο αυτόματο της ZF.

Στο κομμάτι της σχεδίασης, η BMW εξέλιξε τις γραμμές του αμαξώματος της τωρινής Σειρά 5 και έχοντας ως βάση τη BMW Σειρά 7, μας φέρνει μια πιο κομψή και πάντα επιβλητική νέα Σειρά 5. Υπό αυτό το πρίσμα, το νέο μοντέλο είναι 36 χλστ. πιο μακρύ, 6 χλστ. πιο πλατύ και 2 χλστ. πιο υψηλό από το προηγούμενο, με πορτ-μπαγκάζ 530 λίτρων (+10 λτ.).

Εσωτερικά, φυσικά ο θάλαμος ξεχωρίζει με την πολυτέλειά του και παράλληλα την υψηλή του τεχνολογία, έχοντας στο επίκεντρο τη νέα μεγάλη οθόνη 10,25 ιντσών στο πάνω μέρος της κονσόλας.

Επιπλέον αυτών, σύμφωνα και με το πνεύμα της εποχής, η BMW προσφέρει στη νέα Σειρά 5 μια σειρά από συστήματα αυτόνομης οδήγησης, που της επιτρέπουν όχι μόνο να ακολουθεί άλλα αυτοκίνητα, αλλά και να τα προσπερνά, ενώ υπάρχει και ένα νέο σύστημα που επιτρέπει να παρκάρει μόνο του το αυτοκίνητο.

Ως προς τις πωλήσεις της, η BMW θα ξεκινήσει τη διάθεση της νέας Σειρά 5 από τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ενώ από το Μάρτιο θα ξεκινήσουν και οι πωλήσεις των νέων κινητήρων. Οι τιμές δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Δείτε τα επίσημα βίντεο της BMW για τη νέα Σειρά 5.

       

       
TAG