Η Lexus παρουσιάζει το νέο αγωνιστικό LC 500 Super GT

Βασισμένο πάνω στο εντυπωσιακό LC 500, το νέο Lexus LC 500 Super GT είναι το ολοκαίνουργιο αγωνιστικό της ιαπωνικής φίρμας, το οποίο από την επόμενη χρονιά θα λάβει μέρος στο ιαπωνικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού.

Το Lexus LC 500 δημιουργήθηκε από την Lexus Gazoo Racing και θα αντικαταστήσει το RCF στο Πρωτάθλημα, μετέχοντας στην κατηγορία GT500. Οι κανονισμοί είναι σχεδόν ίδιοι με αυτοί του DTM (γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού) και έτσι το LC 500 έχει χτιστεί πάνω σε ένα σωληνωτό πλαίσιο και έχει μίνιμουμ βάρος 1.020 κιλών.

Ο κινητήρας του είναι ένας Twin-Turbo 2λιτρος βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού, ο οποίος αποδίδει πάνω από 600 ίππους και συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων. Θυμίζουμε ότι το LC 500 παραγωγής διαθέτει έναν 5λιτρο V8 βενζινοκινητήρα 474 ίππων.

Σε ό,τι αφορά στο αμάξωμα, το αγωνιστικό LC 500 φέρει πολλές αεροδυναμικές αλλαγές όπως για παράδειγμα τους μεγαλύτερους προφυλακτήρες, τα πλαϊνά προσθετικά, αλλά και την τεραστίων διαστάσεων αεροτομή.

Η Lexus ανακοινώνει ότι εν όψει του ξεκινήματος του Πρωταθλήματος το 2017 θα βάλει το νέο της αγωνιστικό στην πίστα για τα τελικά τεστ μέσα στον Σεπτέμβριο, ώστε να διεκδικήσει φυσικά όσα μπορεί περισσότερα στο Πρωτάθλημα.
TAG