Πιο premium από ποτέ θα έρθει το 2018 το νέο Audi A1

Μεγαλύτερο σε διαστάσεις, με πιο ποιοτικά υλικά και περισσότερη τεχνολογία θα λανσαριστεί το νέο Audi A1 το 2018.
Η Audi ετοιμάζει τη δεύτερη γενιά του A1 για το 2018, με το νέο μικρό μοντέλο να μεγαλώνει ελαφρώς στις διαστάσεις του, αλλά και κυρίως να αποκτά περισσότερα high-tech στοιχεία και ακόμη πιο ποιοτικά υλικά, τονίζοντας τον premium χαρακτήρα του.

Στο εσωτερικό αναμένεται να δώσει το παρών και ο πλήρως
ψηφιακός πίνακας οργάνων Audi Virtual Cockpit.
Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες από το εξωτερικό, το δεύτερης γενιάς Audi A1 θα πατήσει πάνω σε μια νέα πλατφόρμα, η οποία θα του επιτρέψει να μεγαλώσει σε διαστάσεις και κυρίως να μακρύνει κατά 90 χλστ. σε σχέση με το τωρινό, ώστε να προσφέρει περισσότερο χώρο για τους πίσω επιβάτες.

Παράλληλα, το A1 θα αποκτήσει και νέους κινητήρες, μεταξύ των οποίων τους νεότερους 1,5 λίτρων TDI (diesel) και TSI (βενζίνη) του VW Group, μαζί με μια βελτιωμένη έκδοση του τωρινού 1.000άρη TSI 3κύλινδρου βενζινοκινητήρα.

Αισθητικά, αναμένουμε ένα design που θα εξελίσσει αυτό του υπάρχοντος A1 με περισσότερες ακμές και μεγαλύτερα φώτα. Στο εσωτερικό, πολύ σημαντικό στοιχείο θα είναι η ενίσχυση της ποιότητας με ακόμη καλύτερα υλικά, όπως και η παρουσία των νεότερων high-tech στοιχείων της Audi, όπως π.χ. του εντυπωσιακού 12,3 ιντσών ψηφιακού πίνακα οργάνων Audi Virtual Cockpit.

Σε ό,τι αφορά στην παραγωγή του, αυτή αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2018 και για πρώτη φορά το Audi A1 θα κατασκευάζεται μαζί με το επόμενο SEAT Ibiza στο εργοστάσιο της ισπανικής εταιρείας στη Βαρκελώνη. Μέχρι τότε πάντως, η Audi θα αποχαιρετήσει το υπάρχον A1 παρουσιάζοντας το Μάρτιο του 2017 το νέο RS1 των 310 ίππων.

Πηγή: AutoExpress
TAG