Έρχεται η νέα super top έκδοση της Ferrari FXX K! (+video)

Η FXX K είναι μια Ferrari φτιαγμένη αποκλειστικά για την πίστα, όμως φαίνεται ότι η κορυφαία ιταλική εταιρεία δεν θα μείνει μόνο στην τωρινή της έκδοση, αλλά σύντομα θα εντάξει στη γκάμα και την ακόμη πιο ισχυρή έκδοση «Evoluzione», στα πρότυπα των προκατόχων της 599XX και FXX.

Οι πληροφορίες δόθηκαν στο βρετανικό TopGear από τον Εμπορικό Διευθυντή της Ferrari κ. Enrico Galliera, ο οποίος αποκάλυψε ότι η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο για μια νέα τέτοια super-exclusive έκδοση, που θα προσφέρει περισσότερη ισχύ από τα 1.035 άλογα της «απλής» FXX K.

Ωστόσο ο κ. Galliera σημείωσε ότι το νέο μοντέλο δεν θα ξεκινήσει την εξέλιξή του εάν δεν παραδοθούν και οι τελευταίες από τις συνολικά 40 FXX K στους κατόχους τους, ώστε στη συνέχεια η εταιρεία να ασχοληθεί με όλες τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν.

Ως προς τώρα στο γιατί η FXX K δεν μπορεί να ομολογκαριστεί για το δρόμο και είναι φτιαγμένη μόνο για την πίστα, ο κ. Galliera τόνισε ότι το θέμα έχει να κάνει με τα αεροδυναμικά της βοηθήματα και κυρίως με το εμπρός σπόιλερ και την πίσω αεροτομή, τα οποία θεωρούνται πολύ επικίνδυνα για ένα αυτοκίνητο που κινείται στο δρόμο.

Πηγή: TopGear

Μέχρι τη νέα έκδοση της FXX K, δείτε το βίντεο με τον Σ. Φέτελ στο τιμόνι της «απλής».

        
TAG