Με ταχύτητα 328 χλμ./ώρα, αυτό το VW Beetle είναι το γρηγορότερο της ιστορίας!

Το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας που έχει ποτέ καταγραφεί από VW Beetle κατέρριψε αυτό το VW Beetle LSR, το οποίο κατάφερε να φθάσει σε τελική ταχύτητα 328 χλμ./ώρα στην περίφημη λίμνη Bonneville στη Γιούτα των Η.Π.Α.

Το Beetle του ρεκόρ είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο μοντέλο που έφερε τον 2λιτρο turbo άμεσου ψεκασμού TSI της εταιρείας, ο οποίος ύστερα από την προσθήκη νέας τουρμπίνας, διαφορετικών πιστονιών, εκκεντροφόρων και κυλινδροκεφαλών, κατάφερε να «βγάλει» 550 άλογα ισχύος και 571 Nm ροπής.

Παράλληλα, το αυτοκίνητο έφερε και ειδικά ελαστικά και τροχούς για να κινηθεί στο αλάτι της λίμνης, ενώ είχε και χαμηλωμένη απόσταση από το έδαφος. Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται και η προσθήκη μπλοκέ διαφορικού, μαζί με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας (roll cage, αγωνιστικό κάθισμα με ζώνη 5 σημείων, διπλό αλεξίπτωτο για το τελικό φρενάρισμα).

Ύστερα από όλα τα παραπάνω, το VW Beetle LSR κατάφερε να καταγράψει ταχύτητα 328,195 χλμ./ώρα σε απόσταση ενός μιλίου, πραγματοποιώντας το νέο ρεκόρ για Beetle.
TAG