Για πρώτη φορά 5θυρο το Ford Fiesta ST των 182 ίππων

Η Ford, για πρώτη φορά στην ιστορία του κορυφαίου Fiesta ST παρουσιάζει και 5θυρη έκδοση, θέλοντας να τονώσει την πρακτικότητα του μικρού σπορ αυτοκινήτου της.

Η νέα 5θυρη έκδοση του Ford Fiesta ST βασίζεται πάνω στις «απλές» 5θυρες εκδόσεις του Fiesta, όμως περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που χαρίζουν στο γνωστό μας 3θυρο Fiesta ST μια σπορ παρουσία.

Έτσι, έχουμε ένα εξελιγμένο από την Ford Performance σπορ σασί και ανάρτηση, μαζί με νέα υποβοήθηση τιμονιού και ενισχυμένα φρένα, ενώ ξεχωρίζει και η παρουσία του συστήματος Torque Vectoring Control, που φρενάρει τον εμπρός εσωτερικό τροχό στη στροφή για περισσότερη πρόσφυση.

Ο κινητήρας, είναι ο ίδιος 1.600άρης EcoBoost (turbo) των 182 ίππων ισχύος και 240 Nm ροπής με αυτόν του 3θυρου Ford Fiesta ST, ο οποίος προσφέρει ένα αρκετά γρήγορο 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα.

Εμφανισιακά επίσης, συναντούμε τις ίδιες αλλαγές με το 3θυρο μοντέλο, όπως την σπορ γρίλια της μάσκας, τις χαρακτηριστικές ζάντες 17 ιντσών, την πίσω αεροτομή και τον μεγάλο πίσω διαχύτη με διπλή απόληξη εξάτμισης. Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα σπορ μπάκετ καθίσματα της Recaro.

Ως προς τη διάθεσή του, το νέο 5θυρο Fiesta ST θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του τον Οκτώβριο. Στη Ford, πιστεύουν ότι το νέο μοντέλο θα αφορά στο 25% των πωλήσεων του Fiesta ST στην Ευρώπη.
TAG