Αποκάλυψη του πιο «πιστάδικου» Nissan GT-R Track Edition!

Η Nissan έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφίες της νέας έκδοσης Track Edition του GT-R, η οποία ενσωματώνει μια σειρά από αλλαγές και βελτιώσεις για χρήση του αυτοκινήτου σε πίστα.

Η νέα έκδοση του GT-R έχει εξελιχθεί από το αγωνιστικό τμήμα Nismo της Nissan και φυσικά βασίζεται πάνω στην ανανεωμένη γενιά του ιαπωνικού supercar, που λανσαρίστηκε τη φετινή χρονιά.

Αρχικά, και σε ότι αφορά στην ανάρτηση, οι μηχανικοί της Nissan έχουν προσδώσει ένα διαφορετικό set-up, με στόχο την αύξηση των ορίων της πρόσφυσης στις στροφές. Σε αυτό το πλαίσιο έχει τοποθετηθεί και μια νέα, extra ελαφριά αντιστρεπτική.

Αλλαγμένοι είναι και οι τροχοί, με νέες σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών και αγωνιστικά ελαστικά, ενώ ανάλογα με τη χώρα αγοράς, υπάρχει στάνταρ ή προαιρετικά και μια πίσω carbon αεροτομή.

Αντίστοιχα, στο εσωτερικό του GT-R Track Edition μπορεί κανείς να βρει στάνταρ τα ανθρακονημάτινα μπάκετ της Recaro (στην αγορά της Γερμανίας) ή τα μαύρα-κόκκινα μπάκετ της ίδιας εταιρείας από το GT-R Black Edition (σε Αγγλία και Γαλλία). Επιπλέον αυτών, υπάρχει και carbon ταμπελάκι που αναγράφει «Track Edition».

Στο χώρο του κινητήρα, ο περίφημος 3,8 λίτρων twin-turbo V6 της Nissan με 570 άλογα ισχύος και 637 Nm ροπής παραμένει χωρίς αλλαγές, παρέχοντας εκρηκτικές επιδόσεις, σε συνδυασμό και με τη στάνταρ τετρακίνηση.

Το νέο Nissan GT-R Track Edition θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από το Νοέμβριο. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 118.900 ευρώ.
TAG