Επίσημη αποκάλυψη της κουπέ BMW X1! (+video)

Διευρύνοντας προς τα κάτω της coupe-crossover επιλογές των μοντέλων της, η BMW παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού σε πρωτότυπη μορφή τη νέα Χ2, η οποία βασίζεται πάνω στην Χ1.

Το νέο μοντέλο θα μπει στην παραγωγή μέσα στην επόμενη 2ετία και σχεδιαστικά, παρότι έχει κάποιες ομοιότητες με την Χ1, μας εισάγει μια εντελώς νέα αισθητική για τη μάρκα.

Αυτή, χαρακτηρίζεται από το εντελώς νέο πίσω μέρος, με οροφή που χαμηλώνει αρκετά και μικραίνει την επιφάνεια του πίσω παρμπρίζ, ενώ παράλληλα, η πόρτα του χώρου αποσκευών έχει περισσότερες γωνίες και περιλαμβάνει εντελώς νέα φωτιστικά για τη μάρκα.

Εντύπωση προκαλεί στο πίσω μέρος και ο προφυλακτήρας που ανεβαίνει μέχρι ψηλά, ενώ φιλοξενεί στις άκρες του δύο μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης. Παράλληλα, χαμηλά στον προφυλακτήρα υπάρχει και ένα πλαστικό προστατευτικό σε γκρι χρώμα που συνεχίζεται και στο πλάι, καταλήγοντας μέχρι και εμπρός.

Από την πρωτότυπη X2 δεν λείπει και ο δυναμισμός, όπως αυτός εκφράζεται από τις μεγάλες πλαϊνές εμπρόσθιες εισαγωγές και παράλληλα τη μεγάλη γρίλια της μάσκας, η οποία πλαισιώνεται και εδώ από νέα φωτιστικά. Στο πλάι, ξεχωρίζουν οι ζάντες 21 ιντσών, αλλά και πάνω στις πίσω κολώνες, η παρουσία του λογότυπου της BMW.

Φυσικά, όταν μπει στην παραγωγή η νέα BMW X2, πολλά από τα παραπάνω στοιχεία του πρωτότυπου δεν είναι σίγουρο ότι θα τα δούμε, όμως οι κύριες γραμμές του 5θυρου αμαξώματος δεν αναμένεται να αλλάξουν.

Τεχνικά και μηχανικά, όπως προείπαμε η X2 θα βασιστεί πάνω στην BMW X1, λαμβάνοντας την ίδια πλατφόρμα, τους ίδιους turbo κινητήρες, αλλά και δικίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις. Περισσότερα σε κάθε περίπτωση, θα γνωρίζουμε τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Δείτε το επίσημο βίντεο της πρωτότυπης BMW X2.

       
TAG