Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Τρέμε BMW: Η Mercedes παρουσιάζει το αντίπαλο δέος της BMW i! (+video)

Η Mercedes δημιουργεί τη νέα μάρκα ηλεκτρικών μοντέλων «EQ» και μας τη συστήνει μέσω του πρωτότυπου Generation EQ.
Θέλοντας να ανταγωνιστεί ευθέως την πλέον οικολογική γκάμα «i» της BMW, η Mercedes παρουσιάζει τη νέα της υπό-μάρκα EQ και παράλληλα, μας τη συστήνει μέσω του ολοκαίνουργιου πρωτότυπου Generation EQ, που παρουσιάστηκε επίσημα στη Διεθνή Έκθεση του Παρισιού.

Η σχεδίαση του εμπρόσθιου τμήματος αναμένεται να
επηρεάσει όλα τα μελλοντικά ηλεκτρικά της Mercedes.
Το πρωτότυπο Generation EQ είναι το πρώτο αυτοκίνητο που μας δείχνει το τι πρέπει να περιμένουμε από την νέα ηλεκτρική γκάμα της Mercedes, φέροντας ένα αμάξωμα coupe SUV μοντέλου με δυναμικές, αλλά «καθαρές» γραμμές.

Για την κίνηση του πρωτότυπου Generation EQ φροντίζουν
δύο ηλεκτροκινητήρες με ισχύ 402 ίππων και ροπή 700 Nm.
Για την κίνησή του, το Generation EQ διαθέτει 2 ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική ισχύ 402 ίππων και 700 Nm ροπής, οι οποίοι στέλνουν τη δύναμή τους και στους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου. Η Mercedes υπόσχεται έως και 500 χλμ. αυτονομίας με μία φόρτιση, αλλά και 0-100 χλμ./ώρα σε κάτω από 5,0 δευτερόλεπτα.

Εκτός τώρα από τα παραπάνω, το νέο πρωτότυπο μας αποκαλύπτει και το ποια θα είναι η σχεδιαστική φιλοσοφία των νέων ηλεκτρικών μοντέλων της μάρκας EQ, κυρίως δε στο εμπρόσθιο τμήμα του, εκεί όπου η μαύρη μεγάλη γρίλια με το λευκό-φωτιζόμενο αστέρι της Mercedes και τα ενσωματωμένα φώτα, αναμένεται να χαρακτηρίζει όλα τα νέα ηλεκτρικά των Γερμανών.
Στο εσωτερικό συναντούμε 4 ανεξάρτητα καθίσματα,
αλλά και πολλές ψηφιακές οθόνες υψηλής ευκρίνειας.

Στην καμπίνα από την άλλη, υπάρχουν 4 ανεξάρτητα καθίσματα και μια μεγάλη οριζόντια οθόνη μπροστά από το τιμόνι, ενώ μια ακόμη οθόνη υψηλής ευκρίνειας υπάρχει πάνω στο τούνελ της κονσόλας.

Κάτω από το αμάξωμα, συναντούμε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα η οποία εξελίσσεται από τη Mercedes ώστε να έχει τη δυνατότητα να χτιστούν πάνω της ηλεκτρικά μοντέλα διαφορετικού μεγέθους. Η έκδοση παραγωγής του Generation EQ, θα είναι και το πρώτο εξ αυτών που θα κατασκευαστούν πάνω της από το 2019.

Σε ό,τι αφορά τέλος στην τιμή του αυτοκινήτου, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του στη  Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, ο Πρόεδρος της Mercedes κ. Ντίτερ Τσέτσε, υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται κοντά σε αυτή μιας καλοεξοπλισμένης Mercedes GLC.

Μέχρι το 2025 πάντως, το Generation EQ θα είναι μόνο 1 από τα πάνω από 10 ηλεκτρικά μοντέλα που θα απαρτίζουν την γκάμα της νέας super οικολογικής μάρκας της Mercedes.

Δείτε το επίσημο βίντεο για το πρωτότυπο Mercedes Generation EQ.