Η Audi αποκαλύπτει τη νέα γενιά του Q5!

Παρουσιάστηκε σήμερα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού η δεύτερη γενιά του Audi Q5, με σχεδίαση που δεν αλλάζει πολύ σε σχέση με το πρώτης γενιάς μοντέλο, αλλά με νέο πάτωμα, κινητήρες και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε συστήματα άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας.

Το νέο Audi Q5 έρχεται για να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η BMW X3 και η Mercedes GLC και έτσι, αρχικά στο design του η Audi δημιούργησε ένα νέο μεσαίο SUV που εξελίσσει τις γραμμές του υπάρχοντος Q5, όντας πιο δυναμικό, με λίγες περισσότερες καμπύλες και με προηγμένα LED φώτα.

Κάτω τώρα από το αμάξωμα έχουμε πολλές αλλαγές, αφού το νέο Audi Q5 βασίζεται πάνω στη νεότερη MLB evo πλατφόρμα των Audi A4 και Q7, η οποία του επιτρέπει να ελαφρύνει κατά 90 κιλά σε βάρος, παρότι το μήκος έχει μακρύνει κατά 31 χλστ. φθάνοντας στα 4,66 μέτρα. Μεγαλύτερο κατά 10 λίτρα είναι και το πορτ-μπαγκάζ των 550 λίτρων.

Μένοντας στο εσωτερικό, εδώ η σχεδίαση προβάλει τον τεχνολογικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου, με παρόντα τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων Audi Virtual Cockpit, αλλά και μια νέα αιωρούμενη οθόνη μεγέθους 7,0 ή 8,3 ιντσών στο κέντρο της κονσόλας.

Στους κινητήρες, η γκάμα αποτελείται από τον 2λιτρο TFSI βενζινοκινητήρα των 252 ίππων, αλλά και τον 2λιτρο TDI πετρελαιοκινητήρα με 150, 163 και 190 άλογα. Στην κορυφή της γκάμας έρχεται ο 3λιτρος TDI των 286 ίππων ισχύος και 620 Nm ροπής.

Ανάλογα με την έκδοση, ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει είτε το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε το αυτόματο διπλού συμπλέκτη S tronic με 7 σχέσεις. Για το κορυφαίο μοτέρ υπάρχει το 8τάχυτο αυτόματο tiptronic.

Σε όλες τις εκδόσεις του νέου Q5 θα είναι στάνταρ η τετρακίνηση quattro, εκτός από τον diesel των 150 ίππων που θα συνδυαστεί με μπροστινή κίνηση. Προαιρετικά και χωρίς έξτρα χρέωση θα προσφέρεται τετρακίνηση και για αυτό το μοτέρ.

Στα νέα στοιχεία του αυτοκινήτου περιλαμβάνεται και το γεγονός ότι στάνταρ θα είναι η ανάρτηση με αυτόματα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, αλλά και πολλαπλούς συνδέσμους στον πίσω άξονα. Προαιρετικά, για πρώτη φορά στο Audi Q5 θα είναι διαθέσιμη και αερανάρτηση.

Το νέο Q5 θα κατασκευάζεται στο επίσης νέο εργοστάσιο της Audi στο Μεξικό. Η διάθεση του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2017 στην Ευρώπη και σε τιμές που θα ξεκινούν από τα 45.100 ευρώ για το αρχικό diesel μοντέλο.
TAG