Το νέο Nissan Micra δεν έχει καμία σχέση με το Micra που γνωρίζετε! (+video)

Η Nissan κάνει μια μεγάλη στροφή στην παρουσία της στη μικρή κατηγορία αποκαλύπτοντας σήμερα την 5η γενιά του Micra, η οποία έρχεται μεγαλύτερη, πιο εντυπωσιακή και για πρώτη φορά με «μικρούς» turbo κινητήρες.

Το νέο Nissan Micra δεν έχει καμία σχέση με το Micra που αντικαθιστά, αφού εκτός από ό,τι το νέο μοντέλο είναι σημαντικά εξελιγμένο σε όλους τους τομείς της υπόστασής του, αλλάζει και ο τόπος κατασκευής του, ο οποίος πλέον θα είναι το εργοστάσιο της «αδερφής» Renault στο Φλιν της Γαλλίας, έναντι της Ινδίας στο προηγούμενο Micra.

Aπό εκεί και πέρα έχουμε πολλές αλλαγές στη σχεδίαση, η οποία είναι πιο ενδιαφέρουσα από ποτέ με στοιχεία από το πρωτότυπο Nissan Sway του 2015, που χαρίζουν στο νέο Micra ένα άκρως ελκυστικό αμάξωμα με πολλές νευρώσεις, φώτα σε σχήμα boomerang, οροφή που δείχνει να αιωρείται στο πίσω τμήμα, αλλά και κρυμμένες στην κολώνα της οροφής πίσω χειρολαβές.

Στο εσωτερικό, η αναβάθμιση και εδώ είναι έντονη αφού συναντούμε μια επίσης πολύ μοντέρνα σχεδίαση, με οθόνη αφής 7 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, σπορ τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα, αλλά και χαμηλότερα τοποθετημένη θέση οδήγησης.

Στους χώρους, η Nissan υπόσχεται ότι θα έχουμε να κάνουμε με ένα από τα πιο ευρύχωρα εσωτερικά της κατηγορίας, λόγω του σημαντικά αυξημένου πλάτους και μεταξονίου, χωρίς πάντως να ανακοινώνει προς το παρόν τις ακριβείς διαστάσεις του αυτοκινήτου.

Τεχνικά και μηχανικά, το νέο Micra θα έχει πολλά κοινά στοιχεία με το Renault Clio, αφού βασίζεται στο πάτωμά του, ενώ φέρει και τους ίδιους κινητήρες turbo βενζίνης και diesel, τους 0,9 TCe και 1,5 dCi των 90 ίππων. Λίγο αργότερα από το λανσάρισμά του, στη γκάμα θα προστεθεί και ο 1.000άρης ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας των 73 ίππων.

Αρκετή δουλειά έχει γίνει σύμφωνα με τη Nissan και σε μια σειρά από στοιχεία όπως ο θόρυβος που φθάνει στο εσωτερικό, για όσο το δυνατόν περισσότερη άνεση των επιβατών, ενώ, υπό αυτό το πρίσμα, έχει βελτιωθεί και ο αεροδυναμικός συντελεστής (cd: 0,29) του αυτοκινήτου.

Ως προς τη διάθεση του νέου μοντέλου, το νέο Nissan Micra θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ευρώπη και την Ελλάδα τον ερχόμενο Μάρτιο. Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για το που θα κινηθούν οι τιμές του.

Δείτε το επίσημο βίντεο του νέου Nissan Micra.

       
TAG