Επίσημη αποκάλυψη του νέου Land Rover Discovery (+video)

Η Land Rover αποκαλύπτει επίσημα την 3η γενιά του Discovery στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, με το νέο μοντέλο να αποκτά μια πολύ πιο μοντέρνα εμφάνιση, να πατά σε μια νέα ελαφρύτερη πλατφόρμα, ενώ να προσφέρει και πάλι εξαιρετικές εκτός δρόμου ικανότητες.

Ξεκινώντας με το design, το νέο Land Rover Discovery αφήνει στην άκρη το εντελώς τετραγωνισμένο αμάξωμα των προηγούμενων γενιών του, αποκτώντας ένα αμάξωμα με πιο δυναμικό εμπρόσθιο τμήμα, μεγάλες γυάλινες επιφάνειες στο πλάι, αλλά και νέα οριζόντια φώτα στο πίσω τμήμα.

Βελτιωμένη κατά πολύ είναι και η αεροδυναμική, με τον σχετικό συντελεστή να μειώνεται στο cd: 0,35, προς όφελος και της οικονομίας κίνησης.

Περνώντας στο εσωτερικό, εδώ η Land Rover το πρώτο που υπόσχεται είναι ότι το νέο Discovery θα μπορεί να φιλοξενεί με άνεση 7 ενήλικες επιβάτες σε τρεις σειρές καθισμάτων, εκμεταλλευόμενο το μακρύ του αμάξωμα των 4,97 μέτρων.

Σχεδιαστικά, το ταμπλό αντλεί τη σχεδιαστική του έμπνευση από το αντίστοιχο τμήμα του μικρότερου Land Rover Discovery Sport, με προεξάρχουσα την κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής 10 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, μέσω της οποίας οι επιβάτες μπορούν ακόμη και να προσαρμόσουν τη θέση των καθισμάτων της 2ης και της 3ης σειράς. Σαν έξτρα στοιχείο τεχνολογίας, η Land Rover δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης των καθισμάτων και μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό!

Πολύ μεγάλη είναι και η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ, που αγγίζει τα 1.231 λίτρα στην 5θέσια διάταξη, ενώ η Land Rover υπόσχεται και την παρουσία μιας σειράς από έξυπνων και πρακτικών θηκών αποθήκευσης στο εσωτερικό.

Στο πεδίο των κινητήρων, για πρώτη φορά στην ιστορία η Land Rover θα προσφέρει το Discovery με ένα 2λιτρο μοτέρ, τον 4κύλινδρο Td4 diesel της σειράς Ingenium με 180 άλογα ισχύος και εκπομπές CO2 159 γρ./χλμ. Στη γκάμα θα υπάρχει ο επίσης 4κύλινδρος Sd4 twin-turbo diesel των 240 ίππων ισχύος και 500 Nm ροπής, καθώς και ο 6κύλινδρος diesel Td6 των 258 ίππων με 600 Nm ροπής.

Στους βενζινοκινητήρες, μοναδική επιλογή θα είναι ο υπερτροφοδοτούμενος 3λιτρος V6 των 340 ίππων, που προσφέρει γρήγορες επιδόσεις. Το μοτέρ αυτό όπως και όλοι οι diesel, θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Στις εκτός δρόμου δυνατότητές του, το νέο Land Rover Discovery που διαθέτει ένα νέο αλουμινένιο πάτωμα, προσφέρει μια αυξημένη απόσταση από το έδαφος 283 χλστ., ενώ μπορεί να περάσει από υδάτινο κώλυμα ύψους 900 χλστ.

Το σύστημα τετρακίνησής του είναι το Terrain Response 2 της Land Rover που συνδυάζεται με το σύστημα All-Terrain Progress Control που προέρχεται από το Range Rover και προσφέρει μια σειρά από ειδικές ρυθμίσεις και set-up για χρήση σε διάφορα εδάφη.

Η Land Rover υπόσχεται μάλιστα βελτιωμένες γωνίες προσέγγισης (34 μοίρες) και αναχώρησης (30 μοίρες), ενισχύοντας ακόμη περισσότερα τα off road χαρακτηριστικά του νέου Discovery.

Δείτε το επίσημο βίντεο της Land Rover για το νέο Discovery.

       
TAG