Δείτε μια BMW Z4 Coupe με V10 βενζινοκινητήρα 8,3 λίτρων από Dodge Viper!

Ο ιδιοκτήτης αυτής της BMW Z4 Coupe είχε αν μη τι άλλο πολύ μεγάλες προσδοκίες για το αυτοκίνητό του, αφού κατάφερε να του χωρέσει τον τεραστίων διαστάσεων V10 κινητήρα του Dodge Viper, προσδίδοντάς του ούτε λίγο, ούτε πολύ 550 άλογα ισχύος!

Πρόκειται για μια από τις πιο extreme βελτιώσεις που έχουμε δει, αφού σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, η προσθήκη του V10 βενζινοκινητήρα των 8,3 λίτρων του Dodge Viper καθιστά αυτή τη Z4 ως μια από τις πιο «άγριες» που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Το μοτέρ του Viper χαρίζει 550 άλογα ισχύος και 750 Nm ροπής, τα οποία στέλνονται μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου της Tremec στους πίσω τροχούς της Z4.

Από πλευράς βάρους, ο νέος κινητήρας έχει προσθέσει σχεδόν 100 κιλά στη Z4 με το συνολικό βάρος να φθάνει τα 1.398 κιλά, ενώ η κατανομή βρίσκεται στο 51:49 εμπρός-πίσω, χαρίζοντας στη Z4 μια ιδιαίτερα ισορροπημένη οδική συμπεριφορά.

Αλλαγμένα είναι και τα φρένα, με 6πίστονες δαγκάνες της Brembo από το Audi R8, ενώ το αμάξωμα είναι βαμμένο εξ ολοκλήρου μαύρο και στο εσωτερικό έχει τοποθετηθεί ένας αγωνιστικός κλωβός ασφαλείας, μαζί με μπάκετ καθίσματα με ζώνες 6 σημείων.

Το αυτοκίνητο, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Σααρμπρίκεν της Γερμανίας και ο κάτοχός του το διαθέτει μέσω eBay, έναντι ποσού 49.500 ευρώ. Σημειώνεται ότι η μοναδική αυτή BMW Z4 έχει διανύσει 54.000 χιλιόμετρα.
TAG