Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Η Peugeot παρουσιάζει το νέο της «όπλο» για το Ράλι Ντακάρ! (+video)

Έτοιμο το νέο αγωνιστικό 3008 DKR, με το οποίο η Peugeot θα προσπαθήσει να επαναλάβει την περσινή της νίκη στο Ντακάρ.
Μετά την Toyota, και η Peugeot αποκάλυψε το νέο της αγωνιστικό όχημα για το περίφημο Ράλι Ντακάρ της επόμενης χρονιάς, με το νέο γαλλικό αυτοκίνητο να ονομάζεται «3008 DKR» και να βασίζεται πάνω στο Peugeot 3008.

Το Peugeot 3008 DKR έχει 20 λιγότερα άλογα σε σχέση με
πέρσι, αλλά περισσότερη ροπή στις χαμηλές στροφές.
Το αγωνιστικό της Peugeot θα έρθει με φιλοδοξία να επαναλάβει την περσινή νίκη της εταιρείας στο Ράλι Ντάκαρ, όταν και κατέκτησε την 1η θέση με το 2008 DKR και τον Στεφάν Πετερανσέλ στο τιμόνι του.

Το νέο αγωνιστικό της Peugeot για το Ράλι Ντακάρ βασίζεται
πάνω στο νέο μικρομεσαίο crossover Peugeot 3008.
Το νέο Peugeot 3008 DKR έχει πάρει ως βάση το 3008 και σε σχέση με το 2008 DKR παραμένει πισωκίνητο, έχοντας παράλληλα μια σειρά από βελτιώσεις στους τομείς της αξιοπιστίας, της ευκολίας στην οδήγηση, την ανάρτηση, αλλά και στον 3λιτρο biturbo V6 diesel κινητήρα του που έρχεται με νέο περιοριστικό στόμιο 38 χλστ. για το turbo, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς.

Η γαλλική εταιρεία υπόσχεται ότι το νέο της αγωνιστικό θα προσφέρει περισσότερη ροπή στις χαμηλές στροφές, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για τον τύπο του αγώνα, κάτι που παράλληλα θα της επιτρέψει να κερδίσει και την απώλεια ισχύος (-20 ίπποι) από το κατά 1 χλστ. μικρότερο περιοριστικό στόμιο του turbo.

Το νέο Peugeot 3008 DKR θα κάνει το ντεμπούτο του στο Ράλι του Μαρόκο στις αρχές του επόμενου μήνα με οδηγό τον θρυλικό Κάρλος Σάινθ, ο οποίος θα τεστάρει πλήρως τις δυνατότητές του.

Στο Ράλι Ντακάρ, πίσω από το τιμόνι των 4 εργοστασιακών 3008 DKR που θα πάρουν μέρος θα βρεθούν εκτός του Σάινθ, ο περσινός νικητής Στεφάν Πετερανσέλ, ο Σεμπαστιάν Λεμπ και ο Σιρίλ Ντεπρέ, σε μια τετράδα που και οι τέσσερις οδηγοί βάζουν σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο.

Δείτε το επίσημο βίντεο του νέου Peugeot 3008 DKR.