Πωλείται το μοναδικό Koenigsegg Agera One:1 των 1.360 ίππων!

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο η Koenigsegg παρουσίασε την ειδική έκδοση Agera One:1 των 1.360 ίππων και πλέον, 6 μήνες αργότερα, το αυτοκίνητο πωλείται από dealer στη Γερμανία.

Το Agera One:1 είναι το πρώτο από τρεις ειδικές Final εκδόσεις που θα κατασκευάσει η Koenigsegg για το υπεραυτοκίνητό της, το οποίο αντλεί την έμπνευσή του από το Koenigsegg One:1 του 2014 των 1.341 ίππων και ακριβώς 1.341 κιλών.

Ο κινητήρας του, είναι η έκδοση των 1.360 ίππων του V8 twin-turbo των 5,0 λίτρων της Koenigsegg, με τη ροπή να αγγίζει τα 1.371 Nm, εξασφαλίζοντας απλά καταιγιστικές επιδόσεις.

Παράλληλα, το Agera One:1 διαθέτει special αεροδυναμικά βοηθήματα, νέα πίσω αεροτομή, αλλά και ειδικούς carbon τροχούς, ενώ το πάνελ της οροφής του είναι αφαιρούμενο, δίνοντας μια αίσθηση από «ανοικτό» αυτοκίνητο.

Στη Γερμανία, το Agera One:1 πωλείται από την εμπορία εξωτικών αυτοκινήτων Semco στο Μόναχο. Στην περιγραφή της πώλησής του δεν αναφέρεται τιμή, ωστόσο αναμένεται το ποσόν να είναι αστρονομικό για ένα τόσο μοναδικό αυτοκίνητο και σύμφωνα με εκτιμήσεις μπορεί να αγγίξει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.
TAG