Βελτιωμένο Mazda MX-5 με 225 άλογα και πιο σπορ οδικά χαρακτηριστικά!

Η βρετανική BBR προσφέρει ένα πλήρες πακέτο αναβάθμισης για το Mazda MX-5, το οποίο προσφέρει παραπάνω δύναμη, πιο σπορ οδική συμπεριφορά, αλλά και ενισχυμένα φρένα.

Η πρόταση βελτίωσης αφορά στην έκδοση του MX-5 με τον 2λιτρο βενζινοκινητήρα των 158 ίππων και 200 Nm ροπής. Εδώ, η BBR προσφέρει αρχικά το Super 200 κιτ με νέα εισαγωγή, βαλβίδες, εξάτμιση και νέο «εγκέφαλο» για να παρέχει 205 άλογα ισχύος και 241 Nm ροπής.

Στη συνέχεια ο πελάτης μπορεί να επιλέξει το Plus πακέτο με ανοξείδωτη εξάτμιση και νέα σιλανσιέ που δίνει 214 άλογα ισχύος με 248 Nm ροπής. Το τελικό πακέτο της BBR που περιλαμβάνει βελτίωση στις κυλινδροκεφαλές, προσφέρει 225 άλογα για τον 2λιτρο κινητήρα της Mazda.

Ύστερα από όλες τις παραπάνω επεμβάσεις, η BBR τονίζει ότι υπάρχει αισθητή βελτίωση στις επιδόσεις, χωρίς να αυξάνονται κατά πολύ οι εκπομπές ρύπων. Μαζί, η εταιρεία προσφέρει και νέα αμορτισέρ της Koni με επίσης νέα ελατήρια που μειώνουν την απόσταση από το έδαφος, ενώ υπάρχουν ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές εμπρός-πίσω και μεγαλύτερα φρένα με νέες δαγκάνες.

Ως προς το κόστος όλων των παραπάνω, για την αρχική βελτίωση των 205 ίππων η τιμή είναι 2.795 λίρες Αγγλίας (3.298 ευρώ), για τα 214 άλογα επιπλέον 1.050 ευρώ, ενώ για την ισχυρότερη αναβάθμιση η BBR τονίζει ότι το κόστος δεν ανακοινώνεται, αλλά εξαρτάται κατά περίπτωση. Τα ελατήρια-αμορτισέρ, οι αντιστρεπτικές και τα νέα φρένα κοστίζουν 2.362 ευρώ.
TAG