Με πάνω από 300 άλογα και τετραδιεύθυνση το νέο Renault Megane RS

Νέες πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας για το κορυφαίο Megane που ετοιμάζεται η Renault, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι το νέο Megane RS θα έχει πάνω από 300 άλογα ισχύος, αλλά και νέα στοιχεία όπως παθητική τετραδιεύθυνση και επιλογή για διπλού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιο.

Στο πεδίο του κινητήρα αρχικά, η Renault θα προσφέρει το νέο Megane RS με ένα 2λιτρο turbo μηχανικό σύνολο που θα ξεπεράσει σε ισχύ τους 300 ίππους και θα είναι με διαφορά το ισχυρότερο Megane στην ιστορία. 

Το νέο μοντέλο θα έχει στάνταρ 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, όμως για πρώτη φορά θα μπορεί να παραγγελθεί και με το επίσης 6τάχυτο, EDC αυτόματο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο της εταιρείας.

Στο κομμάτι της οδικής συμπεριφοράς, το νέο Megane RS όντας μακρύτερο και χαμηλότερο από το προηγούμενο, αλλά και με μακρύτερα μετατρόχια, αναμένεται με τις απαραίτητες επεμβάσεις στην ανάρτηση, να προσφέρει ακόμη περισσότερα σπορ χαρακτηριστικά. Παράλληλα, για πρώτη φορά η Renault θα το προσφέρει και με παθητική τετραδιεύθυνση, μεγιστοποιώντας περαιτέρω την πρόσφυση.

Οι επιδόσεις, αναμένονται να είναι πιο καυτές από ποτέ, ενώ στόχος της Renault είναι με το νέο Megane RS να έχουμε ένα νέο ρεκόρ στο Νίρμπουργκρινγκ για προσθιοκίνητο αυτοκίνητο, σπάζοντας τον καλύτερο χρόνο που αυτή τη στιγμή κατέχει το VW Golf GTI Clubsport S.

Σε ό,τι αφορά τέλος στο πότε θα το δούμε στην παραγωγή, λογικά στην επικείμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο η Renault θα μας δείξει κάτι από τον νέο της πύραυλο, ώστε από τα τέλη του 2017 ή τις αρχές του 2018 να τον δούμε και στους δρόμους.

Πηγή: Autocar
TAG