Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

To Toyota Land Cruiser 70 του 1984 θα συνεχίσει απτόητο την καριέρα του!

H Toyota θα συνεχίσει να προσφέρει σε επιλεγμένες αγορές παγκοσμίως το Land Cruiser 70 του 1984.
Έχοντας ξεπεράσει ήδη τον προκάτοχό του, το Land Cruiser 40, που έμεινε στην παραγωγή για 25 χρόνια, το Toyota Land Cruiser 70 συνεχίζει απτόητο την καριέρα του συμπληρώνοντας φέτος 32 χρόνια και σύμφωνα με νέες πληροφορίες, θα συνεχίσει να υπάρχει για αρκετά χρόνια ακόμη.

Το Land Cruiser 70 συνεχίζει ακάθεκτο εδώ και 32 έτη, χωρίς
μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το μοντέλο της πρώτης χρονιάς.
Η επιβεβαίωση της συνέχισης της παραγωγής του Toyota Land Cruiser 70, πιστώνεται στον κ. Στέφαν Κούλαν της Toyota Αυστραλίας, ο οποίος δήλωσε ότι το αειθαλές 4Χ4 θα συνεχίσει να διατίθεται σε επιλεγμένες αγορές όπως η Αυστραλία, αλλά και η Μέση Ανατολή, όπου έχει πολλούς φίλους.

Για να ενισχύσει την παρουσία του, η Toyota θα εφοδιάσει το
αυτοκίνητο με Euro 5 μοτέρ και νέα συστήματα ασφαλείας.
Θυμίζουμε άλλωστε ότι πριν από λίγο διάστημα οι Ειδικές Δυνάμεις των Η.Π.Α. επέλεξαν αυτό ακριβώς το μοντέλο για να το εντάξουν στη δύναμή τους, δίνοντάς του ψήφο εμπιστοσύνης για τις ικανότητές του και την αντοχή τους.

Πάντως για να το εκσυγχρονίσει όσο το δυνατόν περισσότερο, η Toyota θα εφοδιάσει το Land Cruiser 70 με μια νέα Euro 5 έκδοση του 4,5 λίτρων V8 πετρελαιοκινητήρα του, αλλά και με νέο πρόγραμμα, φίλτρα κ.λπ., για να μειώσει την κατανάλωσή του.

Επίσης, η Toyota θα ενισχύσει και τα στοιχεία της ασφάλειάς του, προσθέτοντάς στο αυτοκίνητο πλαϊνούς αερόσακους, ESP με traction control, cruise control και διάφορα άλλα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας. Σε κάθε περίπτωση, στόχος των Ιαπώνων είναι να προσδώσουν στο Land Cruiser 70 μια πιο σύγχρονη χροιά, χωρίς πάντα να επηρεάζουν τις δυνατότητές του.