Το νέο Atlas είναι το μεγαλύτερο SUV της VW!

Η VW αποκάλυψε το βράδυ το νέο Atlas, ένα 7θέσιο SUV με μήκος μεγαλύτερο από αυτό του Touareg, το οποίο θα πωληθεί σύμφωνα με την εταιρεία, αποκλειστικά και μόνο στις Η.Π.Α.

Το Atlas θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Τσατανούγκα, στο Τενεσί των Η.Π.Α. και με βάση τις διαστάσεις του (μήκος: 5,037 μέτρα, πλάτος: 1,979 μέτρα, ύψος 1,767 μέτρα) είναι το μεγαλύτερο VW που έχει κατασκευαστεί στις Η.Π.Α., αλλά και το μεγαλύτερο SUV της γερμανικής μάρκας.

Επίσης, είναι το μακρύτερο μοντέλο που βασίζεται στην περίφημη πλατφόρμα MQB της γερμανικής φίρμας (πάνω της βασίζονται μεταξύ άλλων το VW Golf, το Passat, το Audi A3, η Skoda Octavia, η Skoda Superb κ.λπ.), ενώ διαθέτει ένα άνετο και πρακτικό 7θέσιο εσωτερικό.

Από πλευράς σχεδίασης, οι γραμμές του αμαξώματος του Atlas θυμίζουν αυτές του Tiguan ιδίως στο πίσω μέρος του, ενώ μπροστά, ξεχωρίζει η διπλή χρωμιωμένη γρίλια και τα τετράγωνα φώτα. Στο πλάι, διακρίνονται οι «φουσκωμένοι» θόλοι των τροχών.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό, εκεί εκτός από τη δεδομένη ευρυχωρία και πρακτικότητα (οι θέσεις της τρίτης σειράς αναδιπλώνονται στο δάπεδο), η σχεδίαση ακολουθεί τυπικές, σοβαρές γερμανικές γραμμές, όμως υπάρχει ο high-tech πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων της μάρκας, αλλά και νέο σύστημα πολυμέσων με διευρυμένες λειτουργίες.

Στους κινητήρες, η VW θα προσφέρει το Atlas με δύο μοτέρ βενζίνης, τον 2λιτρο τετρακύλινδρο turbo των 238 ίππων και τον 3,6 λίτρων 6κύλινδρο των 280 ίππων. Αμφότεροι συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Στάνταρ επιλογή είναι η προσθιοκίνηση για τον 2λιτρο, ενώ στον V6 υπάρχει επιλογή και για τετρακίνηση, με διάφορες επιλογές οδήγησης. Το παρόν στο Atlas δίνουν και μια σειρά από προηγμένα συστήματα ασφαλείας.

Το νέο VW Atlas θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του την άνοιξη του 2017. Όπως είπαμε και πριν, η διάθεσή του θα γίνει αποκλειστικά και μόνο στις Η.Π.Α., χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν σχέδια για την Ευρώπη.
TAG