Η Audi βάζει τέλος στην παραγωγή του R8 e-tron των 1 εκατ. ευρώ!

Στο τέλος της παραγωγής του R8 e-tron, της ηλεκτρικής δηλαδή έκδοσης του Audi R8 προχώρησε η γερμανική εταιρεία, λόγω κυρίως των πολύ χαμηλών του πωλήσεων.

Το Audi R8 e-tron είχε πρωτοπαρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2015 και λανσαρίστηκε την ίδια χρονιά ως η ηλεκτρική έκδοση του γερμανικού supercar.

Το αυτοκίνητο, φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους στο πίσω μέρος, που προσφέρουν 460 άλογα ισχύος και πραγματικά πολύ γρήγορες επιδόσεις, με 0-100 σε μόνο 3,9 δευτερόλεπτα και τελική 250 χλμ./ώρα.

Ωστόσο, όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι δεν τα εκτίμησαν οι λάτρεις των supercars, αφού μέχρι και σήμερα κάτω από 100 R8 e-tron πωλήθηκαν παγκοσμίως, οδηγώντας την Audi στο να σταματήσει εσπευσμένα την παραγωγή του.

Πιστεύεται ότι εκτός του γεγονότος ότι ήταν ένα ηλεκτρικό supercar, κάτι που είναι δύσκολο να το αποδεχτεί ένας αγοραστής της κατηγορίας, η αυξημένη του τιμή που άγγιζε τα 1.000.000 ευρώ, ήταν και αυτή ένας κύριος λόγος που δεν το βοήθησε έναντι των ανταγωνιστών του.

Πηγή: Car and Driver
TAG