Μια πανέμορφη αγωνιστική Lancia Fulvia Rallye 1,6 HF προς πώληση στο eBay!

Αυτή η 100% αυθεντική αγωνιστική Lancia Fulvia του 1970 είναι ένα μοναδικό αυτοκίνητο-θρύλος των Ραλί του παρελθόντος, η οποία πωλείται στο eBay σε πραγματικά πολύ ακριβή τιμή.

Η αγωνιστική Fulvia του eBay είναι η 1 από τις μόνο 20 αγωνιστικές Lancia Fulvia HF «Fanalone» που κατασκεύασε η ιταλική φίρμα (Το «Fanalone» αναφέρεται στα μεγάλα φώτα που είχε αυτή η Fulvia). 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνει ο τωρινός της ιδιοκτήτης, η κατάστασή της είναι πραγματικά άριστη, ύστερα από μια πρόσφατη ανακατασκευή του κινητήρα και ολική αναπαλαίωση.

H τιμή της στην αγγελία του eBay αγγίζει τα 180.856 ευρώ και πρόκειται για ένα πραγματικά πολύ υψηλό ποσόν, το οποίο βέβαια δικαιολογείται από την αγωνιστική ιστορία της Fulvia.

Θυμίζουμε λοιπόν ότι η Fulvia παρουσιάστηκε το 1963 από τη Lancia και έμεινε στην παραγωγή για 13 ολόκληρα χρόνια μέχρι το 1976. Από το 1965 μέχρι και το 1973 η αγωνιστική της έκδοση κέρδιζε συνεχώς το Ιταλικό Πρωτάθλημα Ράλι (εκτός από το 1970), ενώ το 1972 η Fulvia κατέκτησε και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Συνολικά η Fulvia έχει να επιδείξει 9 νίκες σε αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι σε μια 8ετή πορεία μέχρι και το 1974, όταν και η Lancia την αντικατέστησε με την Stratos.

Το μοντέλο του eBay, όπως διαβάζουμε στην αγγελία, έχει να επιδείξει μια νίκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι του 1973 και δύο όγδοες θέσεις στο Ράλι του Μόντε Κάρλο και του Σαν Ρέμο της ίδιας χρονιάς. Μπορεί η αγωνιστική του καριέρα να μην ήταν πολύ επιτυχημένη, δεν παύει όμως να μην είναι ένα εμβληματικό κομμάτι της ιστορίας των αγώνων.

Δείτε πατώντας εδώ την αγγελία της Fulvia στο eBay.


TAG