Επετειακή BMW M4 DTM Champion σε 200 μονάδες και με κόστος 148.500 ευρώ!

Θέλοντας να γιορτάσει την κατάκτηση του φετινού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού της Γερμανίας (DTM) από το Marco Wittmann με την αγωνιστική BMW M4 DTM, η BMW δημιούργησε μια σπέσιαλ έκδοση του μεσαίου κουπέ της.

Η νέα BMW M4 DTM Champion Edition όπως ονομάζεται, θα κατασκευαστεί σε μόλις 200 μονάδες και περιλαμβάνει μια σειρά από αλλαγές σε σχέση με τις «απλές» M4, που της χαρίζουν μια αγωνιστική αύρα.

Αρχικά, ο 3λιτρος twin-turbo 6κύλινδρος βενζινοκινητήρας της χρησιμοποιεί το ίδιο καινοτόμο σύστημα ψεκασμού νερού με τη BMW M4 GTS, με αποτέλεσμα η ισχύς του και η ροπή να είναι ακριβώς οι ίδιες με την κορυφαία M4 (500 ίπποι και 600 Nm αντίστοιχα), όπως και οι επιδόσεις (π.χ. 0-100 σε μόνο 3,8 δευτερόλεπτα).

Αλλαγές έχουμε και στην εμφάνιση, αφού και οι 200 M4 DTM Champion θα βαφτούν σε λευκό χρώμα, το οποίο θα συνδυαστεί με τις χαρακτηριστικές ρίγες σε κόκκινο-γαλάζιο-μαύρο των αγωνιστικών BMW M.

Υπάρχουν επίσης και αρκετές αεροδυναμικές προσθήκες στο αμάξωμα που προέρχονται από την αγωνιστική BMW M4 DTM, όπως το νέο εμπρόσθιο σπόιλερ με τα πλαϊνά πτερύγια, τα carbon καλύμματα των καθρεπτών, ο νέος πίσω διαχύτης και η μεγάλη σταθερή αεροτομή. Αλλαγμένες είναι και οι σκούρες γκρι ματ ζάντες σε 19 ίντσες εμπρός και 20 πίσω.

Στην καμπίνα, τα μπάκετ καθίσματα M Carbon επενδεδυμένα με αλκαντάρα και πανάκριβο δέρμα Merino, μαζί με τις αγωνιστικού τύπου ζώνες, αλλά και το M Sport τιμόνι κάνουν τη διαφορά. Παράλληλα, αντί τον πίσω καθισμάτων, η BMW έχει τοποθετήσει ένα άσπρο roll bar, για να προσδώσει μια ακόμη πιο αγωνιστική ατμόσφαιρα.

Ως προς την τιμή της, η νέα BMW M4 DTM Champion Edition προσφέρεται άμεσα προς αγορά, με κόστος που στη Γερμανία αγγίζει τα 148.500 ευρώ.
TAG