Η Honda δημιουργεί το πρώτο της αυτοκίνητο από 3D εκτυπωτή!

Η Honda μαζί με την εταιρεία τεχνολογίας Kabuku παρουσίασαν στην Έκθεση CEATEC στην Ιαπωνία ένα νέο αυτοκίνητο, το οποίο έχει φτιαχτεί εξ ολοκλήρου από μέρη τα οποία κατασκευάζονται από 3D εκτυπωτή!

Το project αυτό το έχει αναλάβει η Honda Access, το τμήμα αξεσουάρ της ιαπωνική φίρμας και μαζί με την εταιρεία νέων τεχνολογιών Kabuku, δημιούργησαν το αυτοκίνητο αυτό, το οποίο έχει κατασκευαστεί με την πρόσφατη μέθοδο της 3D εκτύπωσης.

Το αυτοκίνητο βασίζεται πάνω σε μια νέα πλατφόρμα που η Honda ονομάζει «Variable Design» και η οποία έχει εξελιχθεί ώστε πάνω της να παρουσιαστούν μοντέλα με ιδιαίτερα προσιτό κόστος, τα οποία θα μπορούν να προσαρμοστούν στα θέλω του κατόχου τους.

Για αυτό ακριβώς το λόγο και το αυτοκίνητο που παρουσίασε η εταιρεία στην έκθεση έχει φτιαχτεί με βάση τις ανάγκες μιας ιαπωνικής εταιρείας μεταφορών, της Toshimaya, εξ ου και το αμάξωμά του είναι αυτό ενός compact Van.

Για την κίνησή του διαθέτει φυσικά έναν ηλεκτροκινητήρα, ενώ η όλη εξέλιξή του, σχεδίαση και παραγωγή είχε διάρκεια μόνο 2 μηνών, λόγω της ευκολίας που προσφέρει η 3D εκτύπωση.

Πλέον, περιμένουμε να δούμε και ποια είναι τα σχέδια παραγωγής τέτοιου είδους αυτοκινήτων από πλευράς Honda, αλλά και ποια θα είναι η τιμή τους, από τη στιγμή που η ιαπωνική εταιρεία ισχυρίζεται πως η μέθοδος της 3D εκτύπωσης δίνει τη δυνατότητα για κατασκευή πραγματικά φθηνών οχημάτων.
TAG