Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Η Honda δημιουργεί το πρώτο της αυτοκίνητο από 3D εκτυπωτή!

Κατασκευασμένο από 3D εκτυπωτή, το αυτοκίνητο της Honda αποτελεί τον προπομπό μιας νέας γενιάς φθηνών μοντέλων της εταιρείας.
Η Honda μαζί με την εταιρεία τεχνολογίας Kabuku παρουσίασαν στην Έκθεση CEATEC στην Ιαπωνία ένα νέο αυτοκίνητο, το οποίο έχει φτιαχτεί εξ ολοκλήρου από μέρη τα οποία κατασκευάζονται από 3D εκτυπωτή!

Όλα τα μέρη του οχήματος έχουν κατασκευαστεί από 3D
εκτύπωση και κουμπώνουν πάνω στο ειδικό πλαίσιο.
Το project αυτό το έχει αναλάβει η Honda Access, το τμήμα αξεσουάρ της ιαπωνική φίρμας και μαζί με την εταιρεία νέων τεχνολογιών Kabuku, δημιούργησαν το αυτοκίνητο αυτό, το οποίο έχει κατασκευαστεί με την πρόσφατη μέθοδο της 3D εκτύπωσης.

Η εξέλιξη, σχεδίαση και κατασκευή του αυτοκινήτου έγινε σε
μόνο 2 μήνες, λόγω της ευκολίας που προσφέρει η 3D εκτύπωση.
Το αυτοκίνητο βασίζεται πάνω σε μια νέα πλατφόρμα που η Honda ονομάζει «Variable Design» και η οποία έχει εξελιχθεί ώστε πάνω της να παρουσιαστούν μοντέλα με ιδιαίτερα προσιτό κόστος, τα οποία θα μπορούν να προσαρμοστούν στα θέλω του κατόχου τους.

Για αυτό ακριβώς το λόγο και το αυτοκίνητο που παρουσίασε η εταιρεία στην έκθεση έχει φτιαχτεί με βάση τις ανάγκες μιας ιαπωνικής εταιρείας μεταφορών, της Toshimaya, εξ ου και το αμάξωμά του είναι αυτό ενός compact Van.

Για την κίνησή του διαθέτει φυσικά έναν ηλεκτροκινητήρα, ενώ η όλη εξέλιξή του, σχεδίαση και παραγωγή είχε διάρκεια μόνο 2 μηνών, λόγω της ευκολίας που προσφέρει η 3D εκτύπωση.

Πλέον, περιμένουμε να δούμε και ποια είναι τα σχέδια παραγωγής τέτοιου είδους αυτοκινήτων από πλευράς Honda, αλλά και ποια θα είναι η τιμή τους, από τη στιγμή που η ιαπωνική εταιρεία ισχυρίζεται πως η μέθοδος της 3D εκτύπωσης δίνει τη δυνατότητα για κατασκευή πραγματικά φθηνών οχημάτων.