Τα κάστρα πέφτουν: Η Mercedes-AMG θα βγάλει νέο ηλεκτρικό μοντέλο!

Στο γενικότερο πλαίσιο της ηλεκτροκίνησης προς την οποία θα κατευθυνθεί η αυτοκίνηση, ακόμη και η κορυφαία Mercedes-AMG θα μας φέρει τουλάχιστον ένα ηλεκτρικό μοντέλο μέσα στα επόμενα χρόνια.

Μπορεί η Mercedes-AMG να έχει φτιάξει ξανά ένα ηλεκτρικό μοντέλο, την SLS E-Cell του 2013, η οποία μάλιστα κατέχει ακόμη το ρεκόρ πίστας για ηλεκτρικό μοντέλο στο Νίρμπουργκρινγκ, όμως πλέον, το νέο ηλεκτρικό της AMG θα είναι ένα αυτοκίνητο που θα απευθυνθεί σε πολύ μεγαλύτερο κοινό και όχι απλά μια limited edition έκδοση.

Άλλωστε, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Mercedes-AMG κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού, ο κ. Tobias Moers, «εάν η AMG δεν παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό μοντέλο μέσα στα επόμενα χρόνια, τότε η εταιρεία θα εξαφανιστεί!», αναφερόμενος πάντα στο ηλεκτρικό μέλλον της αυτοκίνησης.

Είναι δεδομένο λοιπόν ότι σύντομα στο μέλλον η AMG θα ακολουθήσει τη «μαμά» Mercedes στο δρόμο του ηλεκτρισμού, με το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο να χρησιμοποιεί τεχνολογία από την νέα μάρκα ηλεκτρικών EQ, που δημιουργεί η γερμανική φίρμα. Περισσότερα σε κάθε περίπτωση, θα γνωρίζουμε τα αμέσως επόμενα χρόνια.
TAG