Το νέο SCG 003S είναι ένα full carbon «τέρας» με 750 άλογα!

Σχεδόν ενάμισι χρόνο μετά την πρώτη της παρουσίαση στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο του 2015, η Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) αποκαλύπτει το πρώτο της supercar παραγωγής, το οποίο έρχεται με ισχύ 750 ίππων για να προσφέρει καταιγιστικές επιδόσεις.

Η Scuderia Cameron Glickenhaus είναι μια νέα εταιρεία η οποία δημιουργήθηκε το 2014 από τον αμερικανό επενδυτή James Glickenhaus με στόχο την κατασκευή supercar μοντέλων και το 003S είναι το πρώτο της αυτοκίνητο παραγωγής.

Το αυτοκίνητο προέρχεται από το ομώνυμο πρωτότυπο του 2015 και θα κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2017, έχοντας ένα εντυπωσιακό αμάξωμα που παραπέμπει σε αγωνιστικό δρόμου.

Η κατασκευή του θα γίνεται εξ ολοκλήρου στο χέρι στην Ιταλία από την Manifattura Automobili Torino και το 003S θα φτιάχνεται εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, με στόχο πάνω από όλα τη μείωση του βάρους του.

Κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας 4,4 λίτρων V8 βενζινοκινητήρας 750 ίππων, ο οποίος χαρίζει 0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο κάτω από 3,0 δευτερόλεπτα, ενώ παράλληλα του προσφέρει τελική ταχύτητα 350 χλμ./ώρα. 

Σε συνδυασμό μάλιστα με την πολύ καλή του αεροδυναμική, η SCG υπόσχεται ότι το 003 S θα είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στις στροφές (η δύναμη αναμένεται να ξεπερνά τα 2 G μέσα στη στροφή).

Ως προς την παραγωγή του, αυτή αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη χρονιά, φυσικά σε περιορισμένα νούμερα. 

Όσο για το κόστος του, παρότι η SCG δεν αποκαλύπτει την τιμή του 003S, αυτή αναμένεται να ξεπερνά τα 1.000.000 ευρώ.
TAG