Νέο Subaru WRX S4 tS με 300 άλογα και «αύρα» από το Νίρμπουργκρινγκ!

Η Subaru παρουσιάζει μόνο για την Ιαπωνία το νέο WRX S4 tS με ακόμη πιο σπορ χαρακτηριστικά, αλλά και με στοιχεία που έρχονται απευθείας από το αγωνιστικό WRX, το οποίο κέρδισε την κλάση του στις 24 ώρες του Νίρμπουργκρινγκ το 2015 και το 2016.

Έχοντας ως βάση την περσινή ειδική έκδοση S207 του WRX, η Subaru τοποθετεί στο νέο WRX S4 tS μια νέα βελτιωμένη ανάρτηση με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ εμπρός και μπάρα θόλων, αλλά και με νέους συνδέσμους πίσω, μαζί με ένα καινούργιο υποπλαίσιο. Ενισχυμένα είναι και τα φρένα, με εμπρόσθιες 4πίστονες δαγκάνες της Brembo.

Στο πεδίο του κινητήρα, η Subaru διατηρεί τον 2λιτρο turbo 4κύλινδρο boxer των 300 ίππων ισχύος και 400 Nm ροπής, όμως λόγω μιας βελτιωμένης εισαγωγής και καινούργιας εξάτμισης, του χαρίζει έναν πιο «πολεμικό» ήχο. Το κιβώτιο, είναι αυτόματο CVT με ειδικές ρυθμίσεις για πιο σπορ λειτουργία.

Αισθητικά, η Subaru προσθέτει στην εμπρόσθια γρίλια του αυτοκινήτου και στον πίσω προφυλακτήρα ειδικές κόκκινες λωρίδες, ενώ υπάρχουν και νέας σχεδίασης τροχοί 19 ιντσών. Εσωτερικά, συναντούμε νέα επένδυση αντίστοιχης απόχρωσης, μαζί με σπορ μπάκετ της Recaro.

Προαιρετικά τώρα, ειδικά για αυτή την έκδοση η Subaru θα προσφέρει το πακέτο NBR Challenge από το αγωνιστικό του Νίρμπουργκρινγκ, με μαύρες 19άρες ζάντες, νέα carbon αεροτομή στο πίσω τμήμα, αλλά και σουέντ αγωνιστικό τιμόνι.

Ως προς τη διάθεσή του, το νέο Subaru WRX S4 tS θα προσφερθεί αποκλειστικά και μόνο στην Ιαπωνία για περιορισμένο διάστημα, από τις 4 Οκτωβρίου 2016 μέχρι και τις 12 Μαρτίου 2016. Η τιμή του είναι 4,968 εκατομμύρια γεν (43.200 ευρώ), ενώ με το πακέτο NBR Challenge, το κόστος αυξάνεται στα 5,292 εκατομμύρια γεν (46.000 ευρώ).
TAG